Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Reduktor MAGIC III COMAPCT 250/350 KM Ile w praktyce obsłuży KM?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Posiadam MAGIC III COMPACT 250/350KM  w 1.8 T BFB (narazie seria ale w planach jest ok 200 może 220 KM)podpięty na dwa wyjścia gazu (według producenta na jednym wyjściu do 250KM a na podwójnym do 350 KM ) posiada ktoś wiedzę ile to wydoli KM , albo ma zamontowane u siebie  ? Gazownik coś opowiadał że te reduktory w praktyce wystarczają na 200 KM . 

Pozdrawiam

Opublikowano

Zasilany fi6 więc nie ma się co cudów spodziewać ale 200-220 spokojnie powinien obrobic. Magic power co niby jest na 450km realnie obsłuży 300 w turbo i to na dużym ciśnieniu. 

Opublikowano
  • Autor

@przem8Dzięki za odpowiedź . Jak trochę ponad 200 KM wytrzyma to na mój setup wystarczy . Pozdro 

Opublikowano

COMAPCT nie nadaje się do silników z turbo. Max co da radę to 200ps i ze średnim żywotem.

Edytowane przez ELLIOTT

Opublikowano
  • Autor

@ELLIOTTJaki reduktor byś polecił do 1.8 T ?(planuje MAX 220 KM ) 

Opublikowano

Zmień sobie zasilanie z butli na fi8 i do takiej mocy spokojnie czerwony ac r250. Sprawdź co na obecnym się będzie dziać, a nie od razu w koszty się ładować :P

U mnie siedzi już drugi magic big. Poprzedni zaczął świrować po ledwo 30tys. Pod względem trwałości lepiej wypada ac r. Trochę pływa z ciśnieniem ale z tym akurat da się żyć. 

Edytowane przez przem8

Opublikowano
55 minut temu, przem8 napisał:

Pod względem trwałości lepiej wypada ac r. Trochę pływa z ciśnieniem ale z tym akurat da się żyć. 

Dokładnie. W moim 1,8 T czerwony AC R01 przejechał już ponad 90 k km. Pod butem trzyma ładnie ciśnienie do tej pory. Z dwa razy musiałem mu tylko zwiększyć ciśnienie bo spadło o 0,2 bara ale to tylko tak profilaktycznie bo nic złego się nie działo. No i raz na samym początku gazownik też zwiększał bo już mi się przełączał na benzynę pod butem, w tym przypadku akurat nie wiem o ile spadło. Także trzy regulacje ciśnienia, gdzie tylko jedna była musowa na ponad 90 k km to tak jakby ich nie było wg mnie bo roboty na chwilę.

Około 200 KM u mnie jest i myślę, że te 220 też obsłuży bez problemu.

Na początek to tak jak @przem8 napisał, zobacz czy Twój da radę.

Edytowane przez pelonek1

Opublikowano
  • Autor

Dzięki panowie za konkretne odpowiedzi. 
Mam jeszcze jedno pytano z innej beczki ale nie chce zakładać osobnego tematu . 
Jestem po wymianie wtrysków na większe , do tunera mam z 70 km i w sumie termin za pare dni. Pytanie brzmi czy sterownik silnika z sterownikiem gazu jakoś się komunikują ? Nie chce jeździć na przelanej mieszance , ale z mojego myślenia mapa gazu i wtryski są te same wiec na gazie powinien śmigać normalnie ? Czy jednak może wprowadzać korekty np przez sterownik silnika sterujący benzyna ? Ogólnie chodzi o to czy lepiej jechać sobie na gazie , a może w ogóle gaz wyłączyć i jechać na benzynce ? Dodam jeszcze ze wtryski benzyny nie są dużo większe od oryginalnym .

Edytowane przez Turbo1990
Zapomniałem dopisać ważnej informacji

Opublikowano

Możesz na gazie jechać.

Opublikowano
W dniu 21.08.2022 o 17:07, Turbo1990 napisał:

@ELLIOTTJaki reduktor byś polecił do 1.8 T ?(planuje MAX 220 KM ) 

Magic power regulacją ciśnienia do dołu. Ewentualnie SHARK BFE ADAPT.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie za informacje . Pozdrawiam