gordo Opublikowano 3 Września 2022 Opublikowano 3 Września 2022 Witam. Panowie czy w jakiś sposób niedomagająca cewka zapłonowa może nie wykazać błędu w vcds i dawać delikatne objawy typu niższe obroty po rozgrzaniu, trzęsienie budą oraz czasami słabe osiągi podczas przyśpieszania. Czy jednak gdyby miała dawać powyższe objawy to powinien być na 100% błąd w vcds?
Muskel1 Opublikowano 3 Września 2022 Opublikowano 3 Września 2022 Jeżeli zapłon nie wypada kompletnie to nie będzie błędów. 1
gordo Opublikowano 3 Września 2022 Autor Opublikowano 3 Września 2022 Rozumiem ale objawy mogą występować jak najbardziej?
Muskel1 Opublikowano 3 Września 2022 Opublikowano 3 Września 2022 Raczej nie. Skąd przypuszczenie, że to cewka? 1
gordo Opublikowano 3 Września 2022 Autor Opublikowano 3 Września 2022 Już nie wiem co wymienić bo okropnie telepie autem jak się rozgrzeje na postoju ale i czuć podczas jazdy. Nie ma żadnych błędów. Myślałem też o wtryskach ale vcds niestety nie pokazuje ich parametrów.
Muskel1 Opublikowano 3 Września 2022 Opublikowano 3 Września 2022 Kiedy świece i filtr paliwa wymieniane?
gordo Opublikowano 3 Września 2022 Autor Opublikowano 3 Września 2022 Jakieś 10 tyś temu. Obie poduszki silnika również, a także skrzyni biegów. Założone oryginały.
Muskel1 Opublikowano 3 Września 2022 Opublikowano 3 Września 2022 Musisz podjechać do kogoś żeby zajrzał endoskopem na zawory i dolot. Być może zawalony masz dolot i zawory nagarem.
gordo Opublikowano 3 Września 2022 Autor Opublikowano 3 Września 2022 (edytowane) Zdjemowany był kolektor przy wymianie termostatu oraz uszczelki pokrywy zaworów, nie było źle. Dodatkowo jeżdżę na dodatku do benzyny od Archoil AR6900P Czyli mówisz, że nie ma sensu wymieniać cewek? Edytowane 3 Września 2022 przez gordo
Muskel1 Opublikowano 3 Września 2022 Opublikowano 3 Września 2022 Wątpię ale jak wymienisz to je wykluczysz w każdym razie. 1
gordo Opublikowano 4 Września 2022 Autor Opublikowano 4 Września 2022 Ktoś mi napisał, że za takie drgania na rozgrzanym silniku może odpowiadać również wariator rozrządu. Czy to jest w jakiś sposób możliwe? Moim zdaniem coś by tłukło i łańcuch by dzwonił podczas odpalania ale oczywiście mogę się mylić. 1
Rekomendowane odpowiedzi