PIORO123321 Opublikowano 7 Września 2022 Opublikowano 7 Września 2022 Witam mam problem z kołami w b7 quattro, samochód był walnięty w tył lecz przez czas który go mam nigdy nie było problemu aż do tego roku w tym roku zaczęło mi kosić łożyska wymieniłem juz 3 w jedynm kole myśląc że to błąd pracownika który to robił i wadliwych zamienników, co może się składać na taką różnicę na jednej osi ?
dayd_4 Opublikowano 7 Września 2022 Opublikowano 7 Września 2022 Zależy od skali uszkodzeń, może jest źle zrobiona naprawa blacharska. Jeżeli jest wszystko ponaciągane tak jak trzeba i powymieniane na "proste", to zostaje Ci jeszcze regulacja tylnej ramy pomocniczej, tzw. kołyski. Jest tam spory zapas i może być krzywo skręcona. Swoją drogą jak ktoś zrobił ustawienie geometrii????
Langista Opublikowano 7 Września 2022 Opublikowano 7 Września 2022 Masz zdjęcia uszkodzeń? Jak mocno dostał to tylne podłużnice dostały, często ktoś tego nawet nie rusza i zostawia krzywe.
PIORO123321 Opublikowano 7 Września 2022 Autor Opublikowano 7 Września 2022 6 godzin temu, Langista napisał: Masz zdjęcia uszkodzeń? Jak mocno dostał to tylne podłużnice dostały, często ktoś tego nawet nie rusza i zostawia krzywe. Tak mam o to zdjęcie
PIORO123321 Opublikowano 7 Września 2022 Autor Opublikowano 7 Września 2022 6 godzin temu, Karbom napisał: O ile robił ustawienie geometrii. Była robiona geometria to mi powiedzieli tyle ze na tym kole nie jest idealnie bo regulacja na mimośrodzie się kończy ale jest w porządku
Langista Opublikowano 7 Września 2022 Opublikowano 7 Września 2022 Regulacja się kończy, bo ktoś nieźle ciała dał z poskładaniem tego auta do kupy. Zajedź do renomowanego blacharza żeby ocenił, czy auto jest w ogóle proste.
krzychuG Opublikowano 10 Września 2022 Opublikowano 10 Września 2022 Takie uszkodzenie jak na fotce to pikuś.Zakładając że piszesz prawdę ,że było dobrze, to przyczyną może być za słabo przykręcony wózek, uszkodzenie tulei wózka lub np. pęknięcie naprawianego ucha wózka gdzie jest osadzony wahacz, bo takie rzeczy jak tuleje wahaczy to sprawdziłeś oczywiście? Trzeba sprawdzić uszkodzenia jak nie będzie to ustawić wózek równo ,jak zresztą pisał Ci wyżej kolega dayd_4.
Rekomendowane odpowiedzi