TszBm Opublikowano 9 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 (edytowane) Audi TT 1.8t, 98r. 180km seryjnie. Samochód po mapie, martwi mnie cofanie zapłonu. W aucie jest jedna sonda lambda. Nastawy krótko terminowe 3,8, długo 9,4. http://vaglogi.pl/log-002_020_033_K3Nlw3Y.html http://vaglogi.pl/log-031_020_115_GvjW9.html Edytowane 9 Września 2022 przez TszBm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 9 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 (edytowane) Przeplywka zaniża i zmien taktowanie w vagu, bo mało dokładne te logi. Ten soft tez raczej podejrzany. Edytowane 9 Września 2022 przez przem8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TszBm Opublikowano 10 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 A czy to cofanie zapłonu to spalanie stukowe, czy to przez ten soft bardziej, tam niby lambda pokazuje, że nie jest ubogo. Patrzyłem jeszcze na napięcie czujników spalania stukowego ale nie nagrałem, tam mi najwięcej 10V pokazało. Teraz to trochę się boje szczerze logować, chociaż auto już jeździ sporo czasu, ale cos wyślę później jak pogoda będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Godzinę temu, TszBm napisał: A czy to cofanie zapłonu to spalanie stukowe Na pewno przez to, że czujniki spalania stukowego rejestrują stuki. Stukać może od spalanie stukowego i innych rzeczy np. jakieś inne stuki/puki pod maską, które błędnie rejestrują czujniki spalania stukowego i stąd cofa zapłony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 (edytowane) Przeplywka nawet serii nie pokazuje. Doładowanie masz tak zadane, że turbo nie daje rady więcej napompować. Jak wróci przepływ to pewnie skończą się czasy wtrysku. Koło się zamyka więc najlepiej wgraj serię jak chcesz to diagnozować. Edytowane 10 Września 2022 przez przem8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TszBm Opublikowano 10 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 okej, dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TszBm Opublikowano 14 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Zgrałem program ze sterownika, i znalazłem ori. Czy mógłby ktoś potwierdzić że softy sie zgadzają i checksuma też?? Audi TT 1.8t – Dysk Google DRIVE.GOOGLE.COM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@teo Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 (edytowane) z góry przeprarszam za podpięcie do tematu ale nie chce zakładać nowego o tym samym , a więc ktoś zerknie na logi i podpowie co jest nie tak ? Autko poszarpuje lekko podczas równej jazdy i rzuca silnikiem na wolnych obrotach , błędów w sterowniku brak . kod silnika app 180KM statyczne Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum dynamiczne Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Edytowane 19 Października 2022 przez M@teo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Przeplywka za mało mierzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@teo Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 27 minut temu, przem8 napisał: Przeplywka za mało mierzy. A jaki powinien być poprawny przepływ ? Maksymalnie mi pokazało 123g/s . Przed tymi logami troche regulowałem gruszke turbo bo doładowanie było dopiero przy 4 tyś i to jak stopniowo popuszczałem pedał gazu , teraz jest lepiej już przy wciścniętym pedale do końca jedzie równo i tak jak powinien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 120 to dla 150km. Gdzie grupa 33 zlogowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@teo Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 4 minuty temu, przem8 napisał: 120 to dla 150km. Gdzie grupa 33 zlogowana? tu mam ale zrobiłem log statyczny , to w takim razie przepływka do wymiany czy coś jeszcze może zakłócać przepływ ? Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 A dynamiczny? Poza tym sonda stoi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@teo Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 1 minutę temu, przem8 napisał: A dynamiczny? Poza tym sonda stoi. mam dynamiczny 002, 020, 31 , jutro postaram się zrobić dynamiczny 33 Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Zrob dynamiczny 2+33. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@teo Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 15 godzin temu, przem8 napisał: Zrob dynamiczny 2+33. ciężko było bo samemu musiałem zrobić ale coś wyszło , ten pomiar niżej lepiej wyszedł Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Podmien przeplywomierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@teo Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 chciałem przeczyścić przepływke , wyjąłem wkład i tak sie zastanawiam czy tu czasem nie powinien być taki drucik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@teo Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 W dniu 20.10.2022 o 15:24, przem8 napisał(a): Podmien przeplywomierz. założyłem nowy przepływomierz i zrobiłem logi , ale auto nadal potrafi szarpnąć ale tylko gdy jade powoli . Dołączam logi dynamiczne Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 Przepływ już wygląda ok. Co do reszty objawów to trzeba bardziej szczegółowo się przyjrzeć autu. Zmień próbkowanie w vcds, bo logi są mało dokładne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi