Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] KOvalowóz Dolphin Grau :) ODDAM W DOBRE, ZADBANE RĘCE !!! ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ja myślę :gwizdanie:

Opublikowano

Sie wie - miałem dobre wzory do nasladowania :naughty::kox:

Teraz je jeszcze wymaluj pod kolor nadwozia (czyt. grafit) :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Hehehe - skromniś się znalazł :polew: Fakt faktem - chyba najładniejsze ori fele, jakie Audi wypuściło :good:

Eeee - takie zboczenie to tylko w Erze (i u Młodego :polew:)

Mi się jakoś podoba jak się felunek wyróżnia - pożałowali mi chrom listew wewnątrz, to chociaż felgi sobie zostawię :naughty: no i nie wypada Młodemu robić konkurencji - sam wymyślił, niech jedyny będzie co ma takie grafitki :>

Opublikowano

Ani się wasz :bicz: srebrne Ci pasują :good:

Opublikowano

Hihi i tak połowa "dziadków" z tego forum nie zrozumie i nie uwierzy, że na 18'' jest cool i będą się modlić do 15'' i 16'' :) o dziwo koszt opony 225/40/18 i 225/50/16'' jest taki sam :)

Opublikowano

:hi:

Sory KOval81 że zaśmiecam temat ... :notworthy:

Hihi i tak połowa "dziadków" z tego forum nie zrozumie i nie uwierzy, że na 18'' jest cool i będą się modlić do 15'' i 16'' :) o dziwo koszt opony 225/40/18 i 225/50/16'' jest taki sam :)

Dziadek prawie jestem a wcale tak nie sądze i nie odprawiam różaca do 15" czy 16 " :kox: :gwizdanie:

A co do furki to zacna .... cud miód i orzeszki ... fele moim zdaniem pierwsza klasa ( mam tem sam wzór ) Pzdr PIXI :good:

Opublikowano
  • Autor

:hi:

Sory KOval81 że zaśmiecam temat ... :notworthy:

Dziadek prawie jestem a wcale tak nie sądze i nie odprawiam różaca do 15" czy 16 " :kox: :gwizdanie:

A co do furki to zacna .... cud miód i orzeszki ... fele moim zdaniem pierwsza klasa ( mam tem sam wzór ) Pzdr PIXI :good:

Hehehe - furka powoli zaczyna nabierać uroku, co myślę, że wyjdzie jej na dobre :naughty:

Co do cen opon, to te co podał Vario owszem, ale różnica pomiędzy 225/40/18" a np 205/55/16" jest znaczna.. :gwizdanie: a oba rozmiary chyba najbardziej popularne. Co do samego rozmiaru 18" to byłem sam mile zaskoczony.

Miałem dziś okazje jechać parę ładnych km z 2 babciami mojego dziecka, 4 kołami z gumami i mnóstwem zakupów i skoro żadna z pasażerek nie narzekała, że gubi plomby, to jest najlepsza reklama :polew::kox:

Opublikowano

Wygląda za***iście na felach RS6 :) Kurcze miałem kupić takie same felgi w zeszłym roku od Flyera ale nam nie wyszło... Jesteś kolejną osobą która zachęca do założenia 18", biorąc jeszcze pod uwagę opinię Vario - pewnie w końcu się skuszę :decayed:

...testuj LEDy Kimoto, sprawdzimy jak wytrzymałe są :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dziś jestem po praktycznie pierwszym dniu testów felg na wybojach, kostkach, dziurach i autostradzie (trasa Legnica-Wrocław-Legnica + Wrocław miasto).

Wnioski:

1. Miasto, dziury, studzienki - nie zauważyłem pogorszenia komfortu jazdy, stuków, itp, jedynie inny dźwięk gumy na dołkach - czyli SUPER :naughty:

2. Autostrada - trzyma się cholera jak przyklejona

3. Miasto - kostka - nieco głośniej niż na 16", ale tragedii nie ma - mi to akurat nie przeszkadza :good:

4. Koleiny - trzeba mocniej chwycić kiere w dłoń :>

Niestety, niespodziankę i to przykrą sprawił mi Dunlopek SP01 - na tyle wyskoczyła bania na boku ;(. Sprawdza się, że co nowe, to nowe, ale cóż..gwarancja jest- się wymieni w poniedziałek :kox:

LED'y tymczasowo odłożone do poniedziałku - nie było czasu pod uczelnią zmienić :>

Bart-S - kupuj fele i zakładaj - na żywo auto wygląda nieporównywalnie lepiej iż na zdjęciach :good: Jak chcesz, to podeślę Ci namiar na gościa od którego ja brałem. Mój kolega robi renowacje u niego, więc są jak najbardziej pewne :naughty:

Opublikowano

Niestety, niespodziankę i to przykrą sprawił mi Dunlopek SP01 - na tyle wyskoczyła bania na boku ;(. Sprawdza się, że co nowe, to nowe, ale cóż..gwarancja jest- się wymieni w poniedziałek :kox:

Pewnie już felgę pokrzywiłeś i Ci bania wyskoczyła :polew: a teraz na opony zwalasz winę :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Pewnie już felgę pokrzywiłeś i Ci bania wyskoczyła :polew: a teraz na opony zwalasz winę :tongue4:

Nic z tych rzeczy :> Współczynnik lansu wzrósł i nabytek zbyt świeży, więc gorzej niż emeryt jeździłem, żeby poznać + i - jazdy na 18" :naughty:

Opublikowano

Koval jakie oponki wrzuciłes na ten felunek 235/40 ?

Opublikowano
  • Autor

Nie - założyłem sobie na przód Conti SC2 225/40, a na tyle są od dziś Dunlop Sport Maxx w tym samym rozmiarze, bo na SP01 po jednym dniu wyszła bania. Wkur...em się jednak, bo "spece" od wulkanizacji zajechali mi ostro obie felgi......nie wymaga komentarza :thumbdown:

Szczerze powiedziawszy, to trochę autko się zmuliło na tych walcach - czuć różnicę po przesiadce z 16", albo to jakieś złudzenie - okaże się po paru dniach jazdy.

Dziś kolejna zabawka na pokładzie - zamontowane LED'y Kimmoto - Nie wywalają błędów na FIS'ie i świecą "troszkę" lepiej niż siuchy seryjne :naughty:, ale nie obeszło się bez problemów - połamałem zatrzask od wtyku lampy :wallbash: i BA9S słabo na oko sie trzymają - mam nadzieję, że nie wypadną i poświecą dłużej niż 3 dni... Sukces jednak wymaga poświęceń...

Opublikowano

Nie przejmuj się, ja złamałem zatrzask w oprawce jeszcze przy wymianie na BluVision. Do tej pory jeżdżę i nic się nie dzieje (nie wpadają spowrotem do klosza :)).

Pytałem o ogumienie bo nie wiem jakie oponki zamówić - z profilem 40 czy 35 i powiem że korci mnie ten niższy wariant :)

Opublikowano
  • Autor

Oj będzie przegięcie chyba raczej. Na 225/40 klapocze to jakbyś balonem walił o posadzkę, a obawiam się, że na 35 będzie tej gumy za mało. Bierz /40, bo u mnie jest twardo, a nie chciałbym się wpakować w loch jakiś na /35 :>

Co do LED, to one wg mnie najładniej by się komponowały z 6000k. Z 4300k dają radę, ale biją je niebieską poświatą. Nie zmienia to faktu, że wyglądają o niebo lepiej od ori H6W :>

Opublikowano

Jestem tego samego zdania, ale nie będę rezał ori bi-xów :) Nie jest aż tak źle ;)

Dzięki za radę - więc chyba jednak 40.

Opublikowano
  • Autor

Jestem tego samego zdania, ale nie będę rezał ori bi-xów :) Nie jest aż tak źle ;)

Dzięki za radę - więc chyba jednak 40.

Dokładnie - poza tym, jeszcze nadal rozsądek bierze górę i wybieram więcej światła przed sobą :)

Opublikowano

A możesz napisać, które konkretnie diody zamówiłeś? Bo jest kilka "modeli" :)

Opublikowano

Sluszny wybor jesli chodzi o felgi :good: