majkel_majki Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Koledzy mam taki problem. Mianowicie dzisiaj przy myciu nie wykreciłem anteny i myjnia automatyczna wyrwała ją z gniazda Wygląda to tak, że wyrwana jest antena razem z małym elementem w który się ją wkręca: Poniżej ten element: Macie może pomysły jak wstawić to z powrotem?
Kolkov Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 jedynie nowa antena kleić nie ma co bo radio może Ci gorzej działać poszukaj na allegro jest tego troszkę tylko najpierw zobacz jaką masz wtyczkę od spodu, żeby Ci pasowała do antenki dobrać się nie problem, wystarczy zdjąć lampkę w bagażniku i masz całkiem niezły dostęp
majkel_majki Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Faktycznie, spod lampki w bagażniku jest dobry dostęp, można wykręcić stopkę anteny bez problemu. Poradziłem sobie w ten sposób, że ze stopki wyciąłem nadmiar plastiku od góry, nabiłem tą część z gwintem, włożyłem w nią przewód anteny i zalałem klejem. Trzyma pewnie, po nakręceniu anteny nie widać śladów naprawy, a radio odbiera ok i nie gubi stereo tak więc naprawę można uznać za udaną. Jeżeli będzie chwila czasu wymienię po prostu stopkę na nową. Dzięki za pomoc Kolkov, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi