Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T BFB - prośba o przykładowe logi dynamiczne silnika 1.8T BFB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie znalazłem żadnych przykładowych logów, które mógłbym zobaczyć dla porównania i diagnostyki, wszystkie nie aktualne lub nie odpowiada strona. Czy mógłby ktoś podzielić się swoimi logami  dynamicznymi ze sprawnego 1.8 T BFB. Logi sondy i przepływomierza , przy pełnym obciążeniu i ewentualnie jak ktoś posiada to przy stałej prędkości obrotowej 3000 obr. Z góry dziękuje, logi potrzebuje  do porównania i diagnostyki przepływomierza, gdyż korekty częściowego obciążenia wskakują na + 18 a wolne obroty są idealne. 

Jeszcze raz z góry dziękuje.

Opublikowano

Wrzuć logi albo mi wyślij.

Opublikowano

Korekty mają być koło 0, a przeplyw 120-130 przy 6tys przy pelnym bucie i zależy od wielu czynnikow. To nie jest sztywna wartość. Poza tym na korekty sondy nie tylko przeplyw ma znaczenie. Jak jest jest lpg to w 99% słabe korekty to wina złej regulacji. 

Jeszcze pytanie czy to seria ale widac, że tajemnica skoro nie ujawniasz takze owocnej nauki :P

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

Seria,nie ma lpg, przy pomiarze wpięty manometr w listwę, sztywne 3.8-3.9bar. Tak wiem wiem, ze korekty powinny być bliskie zera, jestem tego świadomy i dokładnie to staram się osiągnąć. Z logów widać ze ewidentnie nie podoba mu się regulacja w niskim i średnim zakresie obrotów, wywala korekty na 25 nawet przy lekkim przyspieszaniu, w wyższym jest trochę lepiej ale dalej kupa. Z odpiętym przepływomierzu tego nie ma, korekta krótko terminowa nie wędruje w kosmos. przepływomierz wygląda jakby zaniżał o  jakieś 10g/s-20g/s?

dynamiczny 03-33-115.jpg

statyczny.jpg

Czesciowe przyspieszenie.jpg

Edytowane przez ethernal

Opublikowano

Masz strony typu tunezilla i tam wrzucaj logi. Nie mam zamiaru tępić wzroku zeby cos dojrzec na tych screenach. 

Opublikowano
  • Autor

Miałem pokombinowane pliki, dłuższe logi wiec tam było prościej a dodatkowo zdjęć nie wywieje za jakiś czas tak jak linków, ale proszę bardzo :

Pełne przyspieszenie + około 60% obciążenia

LOG.TUNEZILLA.COM

statyczny:

LOG.TUNEZILLA.COM

oraz mix lekkich i pełnych przyspieszeń:

LOG.TUNEZILLA.COM

Edytowane przez ethernal

Opublikowano

Przepływomierz za mało wskazuje, więc jesli dolot szczelny to wymien na sprawny a najlepiej nowy.

Opublikowano
  • Autor

Już na jutro zamówiona nówka. Z tym, że chciałem się upewnić i mniej więcej porównać z innymi logami ale z tego co znalazłem to prawidłowa wartość przy 4k obrotów powinna pokazywać już okolice 90g/s a przy 3k okolice 70g? przy pełnym obciążeniu, dobrze to wywnioskowałem? 

Opublikowano
  • Autor

Diagnoza j.w przepływka zaniżała.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

wrzuć ludziom logi dynamiczne 115 118 tylko prośba od 1400 do 6200 pozdrawiam.