Eses1992 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Witajcie. Pacjent to Audi A4 B5. 1.8 ADR 125km + lpg Próbuje poradzić sobie z takim problemem: Oddałem samochód do mechanika który wymieniał kilka rurek z odmy ponieważ były pęknięte. Samochód wrócił do mnie i jeździłem nim kilka dni po mieście nie rozwijając większych prędkości, niby było ok ale, miałem wrażenie ze auto wolniej przyspiesza. Wjechałem na autostradę i o ile do 100 km\h przyspieszał w miarę normalnie to, od tego momentu przestał prawie reagować na wciskany pedał gazu. Od 100km/h do 140km/h rozpędzał się kilka minut. Po przejechaniu ponad 100km zapaliła się kontrolka EPC, auto przestało wtedy reagować na gaz, zatrzymałem się na pasie awaryjnym i uruchomiłem silnik jeszcze raz, odpalił bez problemów i jechał dalej z wyżej wspomnianymi problemami. Po pośpiechu do komputera pokazuje błąd 17927. Regulacja wału rozrządu, blok 1. Czy ktoś z was borykał się już z takim problemem? z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.
Pieterb Opublikowano 2 Stycznia 2023 Opublikowano 2 Stycznia 2023 A do rozrządu mechanik nie zaglądał?
Eses1992 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2023 Rozrząd był robiony jakieś pół roku wcześniej, a sam mechanik nic o tym nie wspominał.
Rekomendowane odpowiedzi