antek835 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Witam , mam problem z moją a4 b6 1.8 t. Przestały działać wycieraczki, kierunkowskazy, klakson, panel nawiewów, elektryczne szyby, szyberdach, światła długie. Sprawdzone bezpieczniki te przy drzwiach kierowcy i te przy komputerze pod szybą, przekazniki pod kierownicą, sprawdzone czy dochodzi prąd do przekaznikow i do bezpieczników, wyminiony moduł świateł ten pod kierownicą(to samo oznaczenie) i moduł komfortu (to samo oznaczenie). Vcds nie pokazuje żadnych błędów. Macie jakieś pomysły bo mi już rece opadają...
Lukasz_mk2 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Opublikowano 14 Stycznia 2023 (edytowane) Mierzyłeś gdzie dojście prądu "się kończy""?? Pod kierownicą masz grube czerwone kable przykręcone nakrętkami do głównej szyny zasilania - prąd idzie od akumulatora na tą szynę, potem przez bezpieczniki i dalej do poszczególnych modułów/układów. Dziwna sprawa, że nie ma żadnych błędów, a nic nie działa. Vcds łączy się w ogóle z jakimkolwiek modułami?? Np. z MCE, z MK itp.?? Wymieniłeś MCE, a sprawdziłeś czy na poszczególne piny dochodzi zasilanie i czy z poszczególnych pinów ten prąd wychodzi?? Na forum znajdziesz rozpiskę pinów modułu MCE) Edytowane 14 Stycznia 2023 przez Lukasz_mk2
Rekomendowane odpowiedzi