Pucek Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 prawidłowo takie radia, tuby, wzmacniacze takich firm sobie darujcie, to jest dobre do malucha liczące się firmy to ALPINE, CLARION, ew. PIONEK, nie wspominając o radiach z najwyższej półki miałem pionka za 300 zł, kupiłem alpine za 700 zł niestety dalej słaby model ale szok był taki że szczęka mi opadła
Ukasz699 Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 gra przyzwoicie ciekawe czy taka sama byłaby twoja opinie gdybyś porównał brzmienie z jakimś firmowym radyjkiem, nie myślę tu o jakimś wypasionym sprzęcie tylko takim do 400 zeta mam z tyłu standardowe głośniczki- NOKIA a z przodu Tweetery standard a dół zabudowa pod głośnik 165mm więc mówię ze przyzwoicie bo żeby grało B.DB to musiał bym mieć WZMAKA i TUBE a tak a pro po to miałem SONY ten z pełnym czarnym panelem obracanym 180 stopni i nie było różnicy, no skoro nie którym się wydaje ze słyszą oczami (bo mają CLARIONA lub PIONKA ) no to ich problem, mi nie zależy na animacjach na wyświetlaczu Tuba to lipa jest jedynie skrzynia basowa No a z tymi oczami to swietnie napisale bardzo dobre to bylo
Andrzej88 Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 podobno dobry zestaw car audio charakteryzuje się tym że nie słychać go na zewnątrz samochodu. Też jestem tego zdania. Nie do końca zależy to od zestawu car audio, a od odpowiedniego WYGŁUSZENIA samochodu. Wtedy nic nie pierdzi, listwy na drzwiach nie spadają, i bagażnik nie zachowuje się tak, jakby się miał zaraz otworzyć :> Fabryczne wygłuszenia są przystosowane do takich głośniczków jakie grają oryginalnie w samochodzie. Lepszym rozwiązaniem jest kupić trochę tańszy sprzęt i odłożyć paręset zł na wygłuszenie. Dobrze wygłuszone drzwi, dobrze zamontowane (na sztywno) głośniki podpięte pod wzmacniacz i nie jeden po takim zabiegu nie potrzebuje skrzynki ponieważ głośniczki potrafią nieźle poruszać nogawkami Ewentualnie jakiś głośniczek 20cm - 25 cm max i jest bjuti... Jeździłem już z takimi typami u których sjest bum bum bum, ale zawsze ściszałem radio bo od tego głowa boli. Niskie tony mają uzupełniać muzykę, a nie być jej podstawą ;( Jeszcze za czasów Renault Laguny miałem podobny dylemat do autora tematu. Osłuchałem BARDZO WIELE radyjek pioneer, sony, alpine, jvc, kenwood, clarion i najbardziej podobał mi się Clarion DXZ 368 RMP. Grał czysto i ciepło dokładnie tak jak lubię. Radyjka tej marki nie mają wyglądać, tylko grać. Jedź do MM lub Norauto i sobie posłuchaj jak grają poszczególne radia...
musti Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 Koledzy ja polecam Pioneera np 700BT.Ja mam Pionka i jestem zadowolony.Gdybym miał zmieniać radio to tylko na firmę Pioneer.
Pulpit Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 no to zależy od jakiego radyjka zaczniesz ja miałem 2 sony (mp-40,gt-300) 3 alpine (9857,9853,9845) i pioneer 9800bt, ale radyjko miałem tylko na handel nawet go nie podłączałem do głośników, ale wyglądał sony wiadomo głośno bez jakości za bardzo, a alpine wiadomo, że musi być dobrze
Rekomendowane odpowiedzi