Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z elektyką w b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z elektyką w b6 nie działa oświetlenie podsufitki, bagażnika, schowka i lampki lusterek w podsufitce oraz szyby tylne z panelu kierowcy. Podłoga u kierowcy jest mokra bo woda w podszybiu stała, moduł komforu niby jest suchy w tej skrzyneczce nie widać śladów wody, żarówki są w porządku, bezpieczniki też w porządku ale 28 na woltomierzu pokazuje -0.03. Proszę o pomoc co dalej robić.bezpieczniki_mk4.gif.1e89794573cd2a3d21984887f69fcb50.gif

bezpieczniki_mk4.gif

Opublikowano

Sprawdzałeś kompem czy komunikuje się z Mk i jakieś błędy?

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj własnie kolega mi sprawdzał i są błędy modułu( tzn. wychodzi na to że moduł), a mogę sprawdzić jakos kostki woltomierzem czy wiązka jest cała, jak tak to w jaki sposób bo nie do wszystkich wydaje mi się że da się włożyć tą końcówkę

Edytowane przez Piotrek516
Opublikowano

Włożenie końcówki to najmniejszy problem. Włoży szpilkę i będzie do czego zmierzyć. Tylko trzeba znaleźć jakie napięcia na poszczególnych pinach. Jaki błąd w Mk?

Opublikowano

Kodu błędu w tym momencie nie mam ogólnie powiedział mi że moduł jest do wymiany, i ze dla pewności można wtyczki sprawdzić tylko nie wiem co na tym mierniku ustawić i też z tego co słyszałem to i tak nie na wszystkich będzie napięcie dlatego chciałem się dowiedzieć jak mam to sprawdzić