matu29565 Opublikowano 23 Lutego 2023 Opublikowano 23 Lutego 2023 Jak na nagraniu poniżej raz na jakiś czas po otwarciu lub zamknięciu z pilota auto się tak zachowuje. Problem rozwiązuje odpięcie centralki od pilota, wtedy wszytsko ustaje ale auto można zamykać i otwierać tylko kluczykiem IMG_4981.MOV
sahipp Opublikowano 23 Lutego 2023 Opublikowano 23 Lutego 2023 ale co dokładniej się dzieje? tylko mruga światłami czy nie wiem próbuje ciągle się zamykać/otwierać?
matu29565 Opublikowano 23 Lutego 2023 Autor Opublikowano 23 Lutego 2023 mruga i próbuje zamykać lub otwierać, tak jakbym cały cza klikał coś na pilocie. Odepnę centralkę i wszystko ustaje
sahipp Opublikowano 23 Lutego 2023 Opublikowano 23 Lutego 2023 miałem kiedyś identyczny przypadek w b5.... fachowcy chcieli moduły zmieniać za kupę kasy (w tamtym czasie za kupę kasy) i w ogóle... okazało się że moim przypadku winowajcą był zamek w klapie bagażnika... on powodował podawanie sygnału do zamykania... nie wiem po odpinaj po kolei zamki pojedynczo i może ta drogą sprawdź... błędów u mnie żadnych nie było jak coś....
matu29565 Opublikowano 23 Lutego 2023 Autor Opublikowano 23 Lutego 2023 13 minut temu, sahipp napisał(a): miałem kiedyś identyczny przypadek w b5.... fachowcy chcieli moduły zmieniać za kupę kasy (w tamtym czasie za kupę kasy) i w ogóle... okazało się że moim przypadku winowajcą był zamek w klapie bagażnika... on powodował podawanie sygnału do zamykania... nie wiem po odpinaj po kolei zamki pojedynczo i może ta drogą sprawdź... błędów u mnie żadnych nie było jak coś.... U mnie tez nie ma żadnych błędów. Zacznę od tego zamka bagażnika odłączę wtyczkę od niego i będę tak jezdzil zobaczymy co będzie
sahipp Opublikowano 23 Lutego 2023 Opublikowano 23 Lutego 2023 2 godziny temu, matu29565 napisał(a): U mnie tez nie ma żadnych błędów. Zacznę od tego zamka bagażnika odłączę wtyczkę od niego i będę tak jezdzil zobaczymy co będzie nie mówię że na 100% u Ciebie też tak jest ale w moim b5 tak było... mówię fachowcy już moduły komfortu chcieli wymieniać i nie stworzone teorie chodziły... a szwankował zamek... sprawdź je po kolei i faktycznie zacznij od klapy...
matu29565 Opublikowano 28 Lutego 2023 Autor Opublikowano 28 Lutego 2023 W dniu 23.02.2023 o 19:07, sahipp napisał(a): Wystarczy, że odepnę wtyczki elektryczne czy muszę tez odpiąć pneumatyke?
matu29565 Opublikowano 28 Lutego 2023 Autor Opublikowano 28 Lutego 2023 Teraz, matu29565 napisał(a): W dniu 23.02.2023 o 19:07, sahipp napisał(a): Wystarczy, że odepnę wtyczki elektryczne czy muszę tez odpiąć pneumatyke? Bo odpiąłem i dzis się powtórzył ten błąd i teraz nie wiem czy trzeba ten zamek całkiem odłączyć czy wystarczą przewody elektryczne
sahipp Opublikowano 28 Lutego 2023 Opublikowano 28 Lutego 2023 2 godziny temu, matu29565 napisał(a): Bo odpiąłem i dzis się powtórzył ten błąd i teraz nie wiem czy trzeba ten zamek całkiem odłączyć czy wystarczą przewody elektryczne tylko elektryka (wtyczka), jeżeli zamek jest powodem.... jeżeli to nie przyniesie skutku to trzeba szukać dalej...
matu29565 Opublikowano 23 Marca 2023 Autor Opublikowano 23 Marca 2023 Wszystkie zamki są ok, pytanie mam co to jest zaznaczone na czerwono na zdjęciu?
sahipp Opublikowano 23 Marca 2023 Opublikowano 23 Marca 2023 (edytowane) moduł/sterownik centralnego zamka Edytowane 23 Marca 2023 przez sahipp
sahipp Opublikowano 23 Marca 2023 Opublikowano 23 Marca 2023 (edytowane) jak najbardziej... ...a powiedz trochę słabe zdjęcie, ale z tego co widzę ( mogę się mylić) co u Ciebie z wiązką drzwi która idzie do auta jest grane? Czy ona jest sprawna? bo tak wygląda jakby były na niej jakieś naprawy przeprowadzane? Ty masz tam jakiś dokładane autoalarm, pilota czy coś czy seria? jak to wygląda? Edytowane 23 Marca 2023 przez sahipp
matu29565 Opublikowano 23 Marca 2023 Autor Opublikowano 23 Marca 2023 tzn. zdjęcie wziąłem z internetu m, żeby dowiedzieć się co to jest na szybko, mam dokładany
matu29565 Opublikowano 23 Marca 2023 Autor Opublikowano 23 Marca 2023 Sterownik z allegro kupiłem jest założony
sahipp Opublikowano 23 Marca 2023 Opublikowano 23 Marca 2023 i co dalej bez poprawy? Ten cały dokładany alarm Ty dokładałeś? Jak to wygląda co to jest i gdzie wpakowane? może warto wszystko przejrzeć...
matu29565 Opublikowano 23 Marca 2023 Autor Opublikowano 23 Marca 2023 Na razie bez poprawy ale jutro wymontuję ten moduł i zobaczymy. Zakładał mi go mechanik i przez pół roku wszystko było dobrze, zamontowany jest pod kierownicą, zero wilgoci itp. Zamontowany jest sterownik ze zdjęcia
sahipp Opublikowano 23 Marca 2023 Opublikowano 23 Marca 2023 powiedz czy ja dobrze rozumiem... po prostu czasem odwala Twojej audicy i ciągle próbuje zamykać zamek czy tak ?
matu29565 Opublikowano 23 Marca 2023 Autor Opublikowano 23 Marca 2023 zgadza się, raz próbuje cały czas zamykać a raz cały czas otwierać i wtedy żeby to ustało muszę odłączyć ten dorabiany sterownik
sahipp Opublikowano 23 Marca 2023 Opublikowano 23 Marca 2023 powiem tak no wszystko ma prawo sie popsuć... ale intuicja mi podpowiada że coś robi u ciebie zwarcie, coś się pierdzieli... u mnie tak w b5 było i jak pisałem moduły chcieli wymieniać za kupę kasy ( wtedy) a doszedłem sam przez przypadek że winowajcą był zamek w klapie... u Ciebie tak intuicja mi podpowiada że może być podobnie... Moja rada jeżeli taka możliwość to odłącz na razie ten alarm/piloty - niech będzie seria... a potem jeżeli nie będzie skutku przejrzeć wszystkie zamki, moduły, kabelki w poszukiwaniu jakiejś anomalii na początku wzrokowo... nie wiem gdzieś nalocik rdzawy, zaśniedziałe styki coś prawdopodobnie fiksuje i daje rozkaz zamykaj....
Rekomendowane odpowiedzi