truckmaniac Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 Tak czytam wątek i naprawdę nie wierzę. Czy część z tu wypowiadających się jest tak obłudna?? Proponuję dla Zientarskiego dożywotnie roboty drogowe no i bezsprzecznie dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów (z rowerami włącznie). Jak już dojdzie do procesu, to zależy jakie przedstawią mu zarzuty. Spowodowanie wypadku ze skutkiem śmiertelnym, ewentualnie spowodowanie katastrofy drogowej. Według mnie zabiorą mu prawko na 2-3 lata i dostanie małe zawiasy. Teraz pytanie, czy to mało?? Moim zdaniem wcale nie mało. Myslę, że najgorsza kara już go spotkała i to wcale nie za sprawą żadnych sądów.
Ukasz699 Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 Tak czytam wątek i naprawdę nie wierzę. Czy część z tu wypowiadających się jest tak obłudna?? Proponuję dla Zientarskiego dożywotnie roboty drogowe no i bezsprzecznie dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów (z rowerami włącznie). Jak już dojdzie do procesu, to zależy jakie przedstawią mu zarzuty. Spowodowanie wypadku ze skutkiem śmiertelnym, ewentualnie spowodowanie katastrofy drogowej. Według mnie zabiorą mu prawko na 2-3 lata i dostanie małe zawiasy. Teraz pytanie, czy to mało?? Moim zdaniem wcale nie mało. Myslę, że najgorsza kara już go spotkała i to wcale nie za sprawą żadnych sądów. Kolejna madra wypowiedz :gwizdanie: Artur zdania mamy podobne widze :gwizdanie:
wustyle Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Opublikowano 8 Maja 2009 jestem za ktos kto promowal "bezpieczna jazde" musi za to zaplacic chce jezdzic? to na tor poznan i niech szaleje za popelnione bledy trzeba placic
Ukasz699 Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 jestem za ktos kto promowal "bezpieczna jazde" musi za to zaplacic chce jezdzic? to na tor poznan i niech szaleje za popelnione bledy trzeba placic Tak ale wczytaj sie w temat.. Niech odpowiada jak inni a nie padaja hasla typu: -Zabrac dozywotnio prawko i inne brednie.. Wybacz nikomu nie zabieraja wiec z jakiej paki jemu by mieli zabrac ?! Nie sadze aby staral sie wymigac od kary.. Na pewno dostanie zawiasy plus straci prawko na kilka lat..
krzyniek Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 Na pewno dostanie zawiasy plus straci prawko na kilka lat.. obyś się jeszcze nie zdziwił ...
wustyle Opublikowano 9 Maja 2009 Autor Opublikowano 9 Maja 2009 jestem za ktos kto promowal "bezpieczna jazde" musi za to zaplacic chce jezdzic? to na tor poznan i niech szaleje za popelnione bledy trzeba placic Tak ale wczytaj sie w temat.. Niech odpowiada jak inni a nie padaja hasla typu: -Zabrac dozywotnio prawko i inne brednie.. Wybacz nikomu nie zabieraja wiec z jakiej paki jemu by mieli zabrac ?! Nie sadze aby staral sie wymigac od kary.. Na pewno dostanie zawiasy plus straci prawko na kilka lat.. wiec jeszcze raz (z calym szacunkiem) wczytaj sie w temat Jesli jakas osoba "ze swiecznika", zostanie ukarana np dozywotnim zakazem prowadzenia pojazdow, to moze w tym kraju w koncu cos zmieni sie na lepsze. No sorry, ktos musi byc pierwszy. Mogl sejm w koncu uchwalic ustawe o zakazie wykonywania pracy posla z karalna przeszloscia? Mogl. Nie widze przeszkod, zeby w koncu zaczac stosowac takie radykalne kary w prawie o ruchu drogowym.
Ukasz699 Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 jestem za ktos kto promowal "bezpieczna jazde" musi za to zaplacic chce jezdzic? to na tor poznan i niech szaleje za popelnione bledy trzeba placic Tak ale wczytaj sie w temat.. Niech odpowiada jak inni a nie padaja hasla typu: -Zabrac dozywotnio prawko i inne brednie.. Wybacz nikomu nie zabieraja wiec z jakiej paki jemu by mieli zabrac ?! Nie sadze aby staral sie wymigac od kary.. Na pewno dostanie zawiasy plus straci prawko na kilka lat.. wiec jeszcze raz (z calym szacunkiem) wczytaj sie w temat Jesli jakas osoba "ze swiecznika", zostanie ukarana np dozywotnim zakazem prowadzenia pojazdow, to moze w tym kraju w koncu cos zmieni sie na lepsze. No sorry, ktos musi byc pierwszy. Mogl sejm w koncu uchwalic ustawe o zakazie wykonywania pracy posla z karalna przeszloscia? Mogl. Nie widze przeszkod, zeby w koncu zaczac stosowac takie radykalne kary w prawie o ruchu drogowym. No tak to moze i pijakom za kolkiem bo to tak samo wielkie ryzyko jak Ci powodujacy takie wypadki.. Dla Mnie to bzdura bo rozne sa wypadki.. Moze Ty jesli kiedys zdarzy Ci sie taki wypadek popros o taka kare.. Chociaz tego nikomu nie zycze.. Ciekaw jestem czy dalej bys byl za takim wymiarem kary.. Jesli powiedzmy prawko byloby potrzebne Tobie do utrzymania rodziny.. No Ciekaw jestem.. Bo My wypowiadamy sie bo nas to nigdy nie bedzie dotyczyc ale postawiajac sie na jego miejscu dalej byscie Byli tacy srodzy nawet dla Siebie ?? Bo jesli faktycznie w ogole uniknie kary to tak jakby nie czul sie winny a winny jest i tego nie zmieni.. Nawet ze wzgledu na ta smierc powinien sie poddac karze okreslonej przez sedziego.. Czy kiedykolwiek w Polsce badz w jakims innym Panstwie Europejskim padl taki wyrok ?! Do Mnie po prostu Ten argument nie trafia.. Z brawura nie raz kazdy z nas mial do czynienia mielismy po prostu wiecej farta.. No sam jestem tez ciekaw jak to sie zakonczy..
swiezak84 Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 jestem za ktos kto promowal "bezpieczna jazde" musi za to zaplacic chce jezdzic? to na tor poznan i niech szaleje za popelnione bledy trzeba placic Tak ale wczytaj sie w temat.. Niech odpowiada jak inni a nie padaja hasla typu: -Zabrac dozywotnio prawko i inne brednie.. Wybacz nikomu nie zabieraja wiec z jakiej paki jemu by mieli zabrac ?! Nie sadze aby staral sie wymigac od kary.. Na pewno dostanie zawiasy plus straci prawko na kilka lat.. wiec jeszcze raz (z calym szacunkiem) wczytaj sie w temat Jesli jakas osoba "ze swiecznika", zostanie ukarana np dozywotnim zakazem prowadzenia pojazdow, to moze w tym kraju w koncu cos zmieni sie na lepsze. No sorry, ktos musi byc pierwszy. Mogl sejm w koncu uchwalic ustawe o zakazie wykonywania pracy posla z karalna przeszloscia? Mogl. Nie widze przeszkod, zeby w koncu zaczac stosowac takie radykalne kary w prawie o ruchu drogowym. No tak to moze i pijakom za kolkiem bo to tak samo wielkie ryzyko jak Ci powodujacy takie wypadki.. Dla Mnie to bzdura bo rozne sa wypadki.. Moze Ty jesli kiedys zdarzy Ci sie taki wypadek popros o taka kare.. Chociaz tego nikomu nie zycze.. Ciekaw jestem czy dalej bys byl za takim wymiarem kary.. Jesli powiedzmy prawko byloby potrzebne Tobie do utrzymania rodziny.. No Ciekaw jestem.. Bo My wypowiadamy sie bo nas to nigdy nie bedzie dotyczyc ale postawiajac sie na jego miejscu dalej byscie Byli tacy srodzy nawet dla Siebie ?? Bo jesli faktycznie w ogole uniknie kary to tak jakby nie czul sie winny a winny jest i tego nie zmieni.. Nawet ze wzgledu na ta smierc powinien sie poddac karze okreslonej przez sedziego.. Czy kiedykolwiek w Polsce badz w jakims innym Panstwie Europejskim padl taki wyrok ?! Do Mnie po prostu Ten argument nie trafia.. Z brawura nie raz kazdy z nas mial do czynienia mielismy po prostu wiecej farta.. No sam jestem tez ciekaw jak to sie zakonczy.. no tak, zapomnialem ze przeciez wszyscy zapier*****ą a tylko zientarski mial pecha. rozumiem ze gdyby to zginął w tym wypadku ktos tobie bliski tez bys mowil o zientarskim "to tylko czlowiek i nie mial farta"
Ukasz699 Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 Stary ale mamy jakies juz prawa wiec co wedlug Ciebie powinno sie zrobic ?? Przeniesc sie do czasow nie wiem starazytnych ubic go czy jak ?? Ty zarowno jak i ja.. Za takie cos podlegali bysmy takiej samej karze wiec czemu On nagle mialby stracic dozywotnio prawko tego nie jarze troszke ?! Pewnie ze wszyscy nie Ty jako 24 letni facet jezdzisz 50 po Miescie Wszyscy nagle przepisowo jezdza a w Polsce codziennie ginie iles tam ludzi.. Iles tam setek mandatow jest wypisywana.. :> Nie no nasi koledzy z Forum to godni nasladowania czlonkowie klubu "Bezpiecznej jazdy" i promotorzy Ja powtarzam On najwieksza kare juz dostal.. I na pewno zawsze bedzie o tym pamietal dostal taka nauczke ktorej nikomu nie zycze.. I na tym koncze swoje wypowiadanie.. Bo gdybyscie byli na jego Miejscu troszke inaczej byscie dzis piszczeli.. Nic juz nie zwroci Smierci tego czlowieka.. A konstytuacja gwarantuje nam rownosc wobec prawa.. Wiadomo ze on moze sie wtyczkami wykrecic wtedy bedzie zwyklym prostym gonojem.. Bojacym sie konsekwencji czynu wlasnego.. Tylko nie pisz mi Pierdul ze Tobie chwilami kolba nie odbiaj i nie wciskasz w pedal gazu do oporu.. Nie wszystko przewidzisz co moze sie stac.. Juz tu sie nie bede rozpisywal bo szkoda dyskusji.. Tak wszyscy zapieprzaja w Warszawie malo jest aut jezdzacych wedlug przepisu i sprawa jest zrozumiala.. Nie oplacalo by im sie wracac do domu gdyby nagle kazdy jechal te 50 ale to juz odbiegajac od tematu..
krzyniek Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 Pewnie ze wszyscy nie Ty jako 24 letni facet jezdzisz 50 po Miescie Wszyscy nagle przepisowo jezdza a w Polsce codziennie ginie iles tam ludzi.. Nie no nasi koledzy z Forum to godni nasladowania czlonkowie klubu "Bezpiecznej jazdy" i promotorzy ileś tam ludzi ginie bo na to składa się wiele czynników nie tylko sam czynnik prędkości!!! powinieneś o tym wiedzieć.... nikt tu nie pisze że koledzy i koleżanki z forum to istne aniołki za kierownicą czy to a4 czy innych pojazdów.
Ukasz699 Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 Pewnie ze wszyscy nie Ty jako 24 letni facet jezdzisz 50 po Miescie Wszyscy nagle przepisowo jezdza a w Polsce codziennie ginie iles tam ludzi.. Nie no nasi koledzy z Forum to godni nasladowania czlonkowie klubu "Bezpiecznej jazdy" i promotorzy ileś tam ludzi ginie bo na to składa się wiele czynników nie tylko sam czynnik prędkości!!! powinieneś o tym wiedzieć.... nikt tu nie pisze że koledzy i koleżanki z forum to istne aniołki za kierownicą czy to a4 czy innych pojazdów. Oj Teraz mnie uswiadomiles No ale to jest oczywiste.. Ja tam tez szaleje i czasem nie zdaje sobie sprawy jak to moglo sie skonczyc myslenie jest pozniej impuls jest najwazniejszy w tej chwili..
Ukasz699 Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 szalej, szalej... Wiesz to nie tylko Mnie dotyczy no ale poszaleje a co tam Gdybym mial sie slimaczyc nie kupil bym silnika 130 konnego bo po co zlozyl bym zamowienie na audi z 1.2 i sie slimaczyl gdzies na koncu zawsze
OLO_GDA Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 Wy na serio jezdzicie w miescie 50 a poza nim 90 i kropka?? chcialbym to widziec. i pewnie po to wszyscy chipuja swoje auta, kupuja audiki z Q i marza albo kupuja RSy... po prostu smiac mi sie chce jak wszyscy w polsce opowiadaja ze ten co sie rozbil to przeginałna pewno i nie umie jezdzic. i kazdy potem dodaje: ja jezdze szybko ALE ROZSADNIE hehe. i kazdy zyje w tej swiadomosci ze on akurat jest tym wybrancem ktory posiadl sztuke szybkiej ale bezpiecznej jazdy. a to oznacza dokladnie tyle ze jeszcze nie mial na tyle pecha zeby stalo sie cos powaznego. ja jezdze 150konnym motocyklem i ponad 230 konnym autem... tez caly czas wydaje mi sie ze akurat nie ma nic zlego w odkreceniu w jakis tam okolicznosciach bo wydaje sie ze ejst pusto, bezpiecznie i nic sie nie moze stac. jezdze od kikunastu lat dobrze ponad 50tys rocznie i jakos do tej pory nic powaznego sie nie stało... ale nie bujam w oblokach i nie wmawiam wszystkim dookola ze powinni jezdzic 50 bo ja jestem tym jedynym wybrancem ktory moze pojechac szybciej. prosze o nie komentowanie mojego wpisu tych ktorzy naprawde nigdy nie przekraczaja predkosci - bo i tak nie wierze a reszta niech sobie powie "kto jest bez winy niech pierwszy rzcui kamien".... juz bardziej dobija mnie postawa glupiej Otylii ktora chodzi i udaje ze nicsie nie stało a rozbila sie rok po zrobieniu prawka. ale poniosla juz kare i musi z tym zyc. Paru moich kolegow zginelo w wypadkach (zarowno samochodowych jak i moto ) i zaden ze sprawcow wypadku nie poniosl kompletnie zadnych konsekwencji . wiec nie mowcie o rownym traktowaniu bo ręce opadają....
wustyle Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Opublikowano 10 Maja 2009 szalej, szalej... Wiesz to nie tylko Mnie dotyczy no ale poszaleje a co tam Gdybym mial sie slimaczyc nie kupil bym silnika 130 konnego bo po co zlozyl bym zamowienie na audi z 1.2 i sie slimaczyl gdzies na koncu zawsze a taka masz madra sentencje w opisie...
Ukasz699 Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 szalej, szalej... Wiesz to nie tylko Mnie dotyczy no ale poszaleje a co tam Gdybym mial sie slimaczyc nie kupil bym silnika 130 konnego bo po co zlozyl bym zamowienie na audi z 1.2 i sie slimaczyl gdzies na koncu zawsze a taka masz madra sentencje w opisie... A co to ma do tego Stary Ty chcesz oceniac Moja Inteligencje?? Przez pryzmat mojego podejscia do predkosci adrenaliny itd ?? Sluchaj nie po to kupuje sie mocne silniki aby nimi jezdzic wolno no nie ukrywajmy tego fakt.. Bo to sie zaczyna na serio robic komiczne.. Chyba ze kupiles swojego benzynia po to mocnego bo masz stromy podjazd w garazu i aby mial sily sie po prostu wtachac na gore Poszukaj moze bardziej wyszukanych argumentow aby bic do Mnie w taki sposob co??!! Bo ja tez moge Ciebie w tym momencie podobnie ocenic.. Wy na serio jezdzicie w miescie 50 a poza nim 90 i kropka?? chcialbym to widziec. i pewnie po to wszyscy chipuja swoje auta, kupuja audiki z Q i marza albo kupuja RSy... po prostu smiac mi sie chce jak wszyscy w polsce opowiadaja ze ten co sie rozbil to przeginałna pewno i nie umie jezdzic. i kazdy potem dodaje: ja jezdze szybko ALE ROZSADNIE hehe. i kazdy zyje w tej swiadomosci ze on akurat jest tym wybrancem ktory posiadl sztuke szybkiej ale bezpiecznej jazdy. a to oznacza dokladnie tyle ze jeszcze nie mial na tyle pecha zeby stalo sie cos powaznego. ja jezdze 150konnym motocyklem i ponad 230 konnym autem... tez caly czas wydaje mi sie ze akurat nie ma nic zlego w odkreceniu w jakis tam okolicznosciach bo wydaje sie ze ejst pusto, bezpiecznie i nic sie nie moze stac. jezdze od kikunastu lat dobrze ponad 50tys rocznie i jakos do tej pory nic powaznego sie nie stało... ale nie bujam w oblokach i nie wmawiam wszystkim dookola ze powinni jezdzic 50 bo ja jestem tym jedynym wybrancem ktory moze pojechac szybciej. prosze o nie komentowanie mojego wpisu tych ktorzy naprawde nigdy nie przekraczaja predkosci - bo i tak nie wierze a reszta niech sobie powie "kto jest bez winy niech pierwszy rzcui kamien".... juz bardziej dobija mnie postawa glupiej Otylii ktora chodzi i udaje ze nicsie nie stało a rozbila sie rok po zrobieniu prawka. ale poniosla juz kare i musi z tym zyc. Paru moich kolegow zginelo w wypadkach (zarowno samochodowych jak i moto ) i zaden ze sprawcow wypadku nie poniosl kompletnie zadnych konsekwencji . wiec nie mowcie o rownym traktowaniu bo ręce opadają.... Widze ze ktos jednak mysli podobne Nie chlopaki chipuja autka bo wiesz rowniej pracuja nie dla mocy i osiagow A naped q to tylko dlatego bo fajne sa napisy na listwach srodkowych A tak powaznie chlopaki zazdroszcze wam ze Macie tak silna wole.. Szkoda tylko waszych zamulonych motorow.. Bez urazy ale temat z powaznego juz dawno zrobil sie komiczny
truckmaniac Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 Już od pewnego czasu wydaje mi się, że ten wątek nadaje sie tylko i wyłącznie do zamknięcia. Nic nowego nie wnosi, a poziom śmieszności i obłudy już dawno został przekroczony.
Rekomendowane odpowiedzi