zwariowanymarcin Opublikowano 5 Marca 2023 Opublikowano 5 Marca 2023 Z góry podziękuję za zbędne komentarze po co to komu nie ma sensu itp Witam chciałbym przerobić swój wydech w 2.0 ALT tak żeby nabrał trochę dźwięku ale nie był ten dźwięk metaliczny tylko bardziej taki rasowy basowy no i oczywiście wyjście na dwu rurkę Widziałem gdzieś że dużo osób przekłada środkowy i końcowy z B7 2.0tsi / B6 1.8t / B6 3.0asn co o tym sądzicie będzie to najlepszym rozwiązaniem i w razie czego dołożenia jakichś samych basowych końcówek ? Czy raczej lepiej kupić jakiś środkowy tłumik z turboworksa i pospawać wszystko od środkowego do końcowego samemu. Mam jeszcze pytanie do osób które przerabiały temat w 2.0alt z dwu rurka jak wygląda sprawa po prawej stronie z mocowaniami wydechu bo mam pozakładane osłony plastikowe na prawą stronę i nie rozbierałem tego jeszcze i nie wiem czy jest tam fabrycznie mocowanie 1
MaTeo85 Opublikowano 5 Marca 2023 Opublikowano 5 Marca 2023 Buda fabrycznie jest przystosowana do montażu tłumika po prawej. Pomijając fakt że do tego silnika, taki zabieg jest kompletnie zbędny i idiotyczny. Chcesz to się baw, najlepiej w p&p czyli coś z 2,0tfsi.
MarioR34 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 (edytowane) You need one exhoust muffler (better OEM if you need it make a road leagal like in Croatia ) , muffler carrier , heat protection , somting like aluminium bolts for heat protection 5 pices , buy it new OEM , then 1.8 t or s4 b6 lower part of rear bumper. Heat protection can be for anything in Audi , it is flexible. 100 mm rear extension for muffler . A pay second hand muffler + lower part for bummper 1.8 t a 70 euros And of course ad a new pipe in exhoust shop . Edytowane 9 Kwietnia 2023 przez MarioR34
KorteX Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 W dniu 9.04.2023 o 14:37, MarioR34 napisał(a): You need one exhoust muffler (better OEM if you need it make a road leagal like in Croatia ) , muffler carrier , heat protection , somting like aluminium bolts for heat protection 5 pices , buy it new OEM , then 1.8 t or s4 b6 lower part of rear bumper. Heat protection can be for anything in Audi , it is flexible. 100 mm rear extension for muffler . A pay second hand muffler + lower part for bummper 1.8 t a 70 euros And of course ad a new pipe in exhoust shop . I'm curious how it sounds... Do you have any video?
MarioR34 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 (edytowane) I don't have but sound nice, nothing too much but you get a good sound, nothing exaggerated, but you get a beautiful rear end for a little money , let say 200 euros for everything , instalation , parts ect. Edytowane 12 Kwietnia 2023 przez MarioR34
Rekomendowane odpowiedzi