Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] RNS-E nie czyta wszystkich mp3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w dziedzinie widzenia mp3:

troche to trenowalem.

nazwa musi odpowiadac standarom id3 ver 1 i 2 oraz powinna zawierac tylko podstawowy zakres znakow.

w praktyce, nazywam utwory uzywajac liter i cyfr, bez znakow PL, nawiasow itp nie przekraczam 32 znakow i widzi wszystko. :th:

Opublikowano

niektóre mp3 sa jakos uszkodzone i ich nie odtwarza ale np ipod lyka wszystko

Opublikowano

RNS-E nie czyta plików mp3 w których są polskie czcionki w nazwach lub tagach w pliku.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

RNS-E nie czyta plików mp3 w których są polskie czcionki w nazwach lub tagach w pliku.

Pozdrawiam :)

Nie wiem jakiej wersji softu używacie ale przy 0600 czyta utwory z polskimi znakami.

Wprawdzie zamiast ś,ć,ł itd wyswietla znaki zapytania i inne duperszwancle ale utwór odczytuje poprawnie. Dzisiaj sprawdzanie na karcie 2GB.

Troszke dziwnie pokazuje tylko pojemność karty.

W jednym slocie mam włozona 512 MB i na niej jest jakies tam 450 MB muzyki. (i tyle navi pokazuje)

Na tej 2GB mam muzyki ok 1,8 GB a pokazuje cos tam 170 cóś MB :). Odtwarza oczywiście wszystkie utworyczyli te 1,8 GB :dance:

Opublikowano

Witam koledzy :)

To mój pierwszy post na forum, mam nadzieje ze bedzie pomocny :)

A wiec w kwestii odtwarzania MP3 na RNS-E oprocz tego co powiedzieli wczesniej koledzy jest jeszcze kilka małych ''ale''.

Najlepiej zbiore je wszystkie tutaj w jednym miejscu:

1) Audi zaleca stosowanie kart SD do 256MB ale karty do 4GB również powinny dzialac bez zarzutu, pod warunkiem jednak zesa to karty SD a nie pohodne typu SDHC

2) Karty powinny byc sformatowane w systemie plików FAT lub FAT32

3) Nazwa piosenki nie moze przekraczac 64 znaków

4) Jeden katalog z piosenkami powinien zawierac max. 512 plików

5) Formaty M3U sa oczywiscie obsługiwane

To tyle ze źródeł pewnych. Z tych mniej pewnych:

- Jesli RNS-E nie czyta pliku sprawdzcie czy jego jakosc zawiera sie w przedziale 32-312 kbp/s. Nie jestem pewien ale chyba ten przedzial gwarantuje odtworzenie pliku, dlatego bylbym wdzieczny gdyby ktos to sprawdzil, czy faktycznie plik >312kbp/s ktorego navi nie czyta po przekonwertowaniu na np. 256kbp/s cos wniesie

Opublikowano

U mnie czyta pliki 320kb/s Własnie sprawdziłem

Przekonwertowałem te 320 na 256 i też czyta.

mp3 robiłem z płyty CDaudio programem Easy CD-DA Extractor

Opublikowano

Sorrki wkradł sie bład, nie 312 a 320 :) dokładnie całośc brzmi tak:

''Audi says that MP3 must be MPEG-1, layer 3 formatted, and bits rates between 32 and 320kbits/s (160kbits/s recommended) are supported.''

Źródło: www.navplus.us

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Duza czes plikow mp3 ma teraz tzw. zmienny bitrate. Moze RNS-E nie czyta takich, albo czasami bitrate w takim pliku spada ponizej 32 kilo.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

a może ktoś zna odpowiedź dlaczego moja navi widzi na karcie tylko jeden folder mimo tego że jest ich więcej, na przykład dwa lub trzy :?: :mysli:

Opublikowano

być może nazwa pliku w którymś folderze jest zbyt długa ?

Opublikowano

niestety nie :no: przerzucam któryś z "niewidocznych" folderów na drugą kartę gdzie oczywiście jest jedynym folderem i problem znika... już go widać :mysli:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

mam pytanko do kolegów używających rns-e.

jakich kart pamięci używacie w swoich navi?

ja mam 4GB preteca, ale jest wolna, gra na niej ładnie, ale od włączenia navi do właczenia muzy mija jakas minuta, wolna karta, ale jedyna do dostania w saturnie bez sdhc.

kupiłem później Platinum 4GB bez (hc) i.... w ogóle mi jej nie wykrywa:( ani z katalogami, ani nawet z kilkoma mp3, nawet formatowałem i nic:( - a karta sprawna bo muze sie kopiuje i działa mi w moim ebook read'erze.

a wolałbym mieć 8GB muzy niż tylko 4GB.

stąd moje pytanie, pomijając to, że cięzko teraz dostać SD bez HC :wallbash:

Opublikowano

ja zgodnie z radą malika'a kupiłem dwie takie karty

4G.jpg

i działają :) Może masz starszy soft w navi i dlatego nie chce Ci czytać tak dużych kart... :mysli:

Opublikowano

ale 4GB preteca czyta, tylko ze to wolna karta, wolalbym druga szybsza.

Opublikowano

przepraszam.... zamotałem się troszkę :embarrassed::fool:

te które używam nie zamulają :good:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam takie zapytanie, kupiles kilka kart 4GB do nagrania Mp3 dla mojej RNS-E, co sie okazuje Navigacja ma jednak ograniczenie do 400plikow , powyzej nie czyta( nie pokazuje katal/plikow), dlaczego?

Czy ktos z Was posiadajacy karte 4GB ma tak samo jak ja? Jesli tak to bez sensu byloby posiadanie wlasnie takich kart , wystarczylyby karty 2GB.

Czytalem gdzies o ograniczeniu do 12 katalogow w katalogu glownym, ale to mozna przejsc poprzez tworzenie podkatalogow.

Mam wersje SV550, czy to ma znaczenie w tym przypadku?

Opublikowano

pojecia nie mam jaka ja mam wersje bo nawet nie wiem gdzie sprawdzic:P

ale rowniez mam ograniczenie do 400 utworow, jak jest wiecej to po prostu ich nie widzi, raz wladowalem o 100 wiecej (nie zauwazylem:P) to w jeden katalogu zamiast 80 mialem 5 ;P niezle zdziwko.

faktycznie 2GB moglyby wystarczyc, to tez kwestia tego jeszcze jaki bitrate maja mp3 ktorych sie slucha, bo te z wyzszym wiecej zajmuja ale na to rowniez jest ograniczenie z tego co czytalem to chyba od 128 do 320.

Opublikowano

A w jaki sposob utworzyc partycje na karcie 4GB? Podzielilbym 2x2GB i utworzyl pliki z katalogami i cale miejsce byloby wykorzystane.

Opublikowano

A w jaki sposob utworzyc partycje na karcie 4GB? Podzielilbym 2x2GB i utworzyl pliki z katalogami i cale miejsce byloby wykorzystane.

ja bym sprobowal stworzyc partycje Partition Magic'iem, bo tego narzedzia uzywam ale na hdd, nigdy nie robilem partycji na pamieci flashowej wiec nie wiem czy i jak wyjdzie i jak potraktuje to navi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

niestety nie :no: przerzucam któryś z "niewidocznych" folderów na drugą kartę gdzie oczywiście jest jedynym folderem i problem znika... już go widać :mysli:

Mam pytanko: jak wejsc do dowolnego katalogu??? u mnie odrazu wrzuca do pierwszego na karcie (a sa 3) i nie moge wyjsc z niego... jest jakis sposob ?