nalbandian23 Opublikowano 26 Marca 2023 Opublikowano 26 Marca 2023 (edytowane) Witam, mam problem, ściągnąłem sobie A4 po szkodzie z przodu, kupiłem między innymi używane lampy full LED z modułami, pojechałem po naprawie na konwersję i kodowanie. Wszystko byłoby super, jednak jest jeden problem. Lewe światło drogowe świeci za nisko. Światła mijania wyregulowane na stacji diagnostycznej świeca dobrze. Prawe drogowe też świeci normalnie a lewe znacznie za nisko. Pytanie czy da się to jakoś ustawić komputerowo czy jest coś nie tak z sama lampa? Może ktoś miał podobny problem? Nie ma oddzielnej manualnej regulacji świateł drogowych, poniżej zdjęcie jak świeca krótkie i długie. U mnie to zawsze musi być jakiś nietypowy problem... Edytowane 26 Marca 2023 przez nalbandian23
nalbandian23 Opublikowano 26 Marca 2023 Autor Opublikowano 26 Marca 2023 (edytowane) Tak obie EU prawa świeci dobrze, oprócz tego jednego długiego światła do jazdy dziennej, kierunki, wszystko ok Edytowane 26 Marca 2023 przez nalbandian23
Muskel1 Opublikowano 26 Marca 2023 Opublikowano 26 Marca 2023 Lampa po stronie kierowcy albo za nisko osadzona (przykręcona) albo strona pasażera za wysoko. Lampy muszą być tak samo wysoko zamocowane. Dopiero wtedy można regulować wiązkę światła mijania. Wiązki świateł drogowych nie można ustawić gdyż nie ma możliwości regulacji. Tylko światła mijania mają śruby regulacyjne.
nalbandian23 Opublikowano 26 Marca 2023 Autor Opublikowano 26 Marca 2023 Wielkie dzięki za pomoc, czyli męczę warsztat co naprawiał a nie elektryka od kodowania. Dam znać czy udało się to poprawić
Muskel1 Opublikowano 27 Marca 2023 Opublikowano 27 Marca 2023 5 godzin temu, nalbandian23 napisał(a): Wielkie dzięki za pomoc, czyli męczę warsztat co naprawiał a nie elektryka od kodowania. Dam znać czy udało się to poprawić Kodowania nie mają nic wspólnego z wysokością świecenia świateł drogowych.
mczarek1 Opublikowano 25 Listopada 2023 Opublikowano 25 Listopada 2023 Musisz podpiąć pod kompa i je ustawić nic nie da manualnie
Rekomendowane odpowiedzi