kroghot Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Witam, dziś zauważyłem coś dziwnego (nie wiem czy nie było tego wcześniej a auto mam od niedawna), mianowicie jakieś dziwne urządzenie mokre od oleju. Dodam że to nie jest wyschnięty olej tylko tak jak by to było świeże. Zaniepokojony zacząłem przeglądać forum i napotkałem zdjęcie z takiego samego A4 i też widzę że jest to chyba mokre od oleju. foto Proszę mi napisać co to jest? czy dobrze że jest mokre czy źle?? czy mam to próbować naprawiać czy można z tym jeździć i się tym nie przejmować? Z góry dziękuje za odp. ps. zdjęcie zapożyczyłem z tego forum a więc proszę nie patrzeć na te cyferki. Tylko na ten prostokąt czerwony
przema Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Dokładnie,podcieka EGR.Było o tym sporo
kroghot Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Dokładnie,podcieka EGR.Było o tym sporo spoko spoko teraz już wiem że to zawór EGR i mogę szukać. Ale chyba miałem prawo nie znać tego urządzenia jak się przesiadłem z 12 letniej vectry ale z tego co widzę do końca użytkownicy nie wiedzą jak temu zapowiedz i jaka jest przyczyna. No ale faktycznie dużo jest tego na forum. Dzięki Panowie
ariel Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Ja też tak miałem to EGR mi też ciekło ale odziwo jak zmieniłem olej na 5w-40 to przestało
boseron Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 mój egr tez jest mokry od oleju ale sie tym nie przejmuej tak ma być
Rekomendowane odpowiedzi