Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Obsługa zmieniarki Audi Chorus 1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam radio Audi Chorus 1 i myślałem,  żeby podłączyć adapter mini iso -aux niebieska kostka , ale okazało się, że te radia nie obsługują zmieniarek , ale u mnie są piny w ostatniej kostce wiec coś było przerabiane czy po co one są? Bo w Gamma nie obsługuje zmieniarki i nie ma pinów. Jest ktoś kto się zna i by doradził? Będę wdzięczny.

20230405_152630.jpg

20230405_152635.jpg

Opublikowano

Po prostu są obsadzone i tyle 

Opublikowano
  • Autor

A można je uaktywnić?

Opublikowano

Wątpie , szukaj concerta 

Opublikowano
  • Autor

Nie no nie chce,  mam te zadbane, najwyżej się gdzieś wlutuje jeśli można 

Opublikowano

co prawda to nie na temat, ale masz radio 1 din to nie lepiej kupić jakieś dobre radio ,,marketowe,, np jakiś pionek, które dobrze będzie grało niż się bawić z ograniczeniami ori radia? jak masz 1 din to naprawdę idzie dobrać odpowiednie wizualnie radyjko co by po oczach nie raziło szczególnie w a4 b5... problem wizualny mają ludzie w przypadku 2 din, tam faktycznie ciężko coś spasować z konsolą aby współgrało, natomiast w 1 din moim zdaniem problemu większego nie ma...

Opublikowano
5 godzin temu, Sebus 05 napisał(a):

Witam posiadam radio Audi Chorus 1 i myślałem,  żeby podłączyć adapter mini iso -aux niebieska kostka , ale okazało się, że te radia nie obsługują zmieniarek ,

Na pewno?

Sprawdź w kodowaniu radia czy nie wystarczy przypadkiem zakodować zmieniarki. 

Opublikowano

@Muskel1akurat pamiętam w concercie w b5 jak dokładałem zmieniarkę to ruszyła bez kodowania 

Druga sprawa jak w chorusie mialby wybrac zmienkarkę jak nie ma przycisku na panelu do wyboru trybu ( w concercie jest przycisk mode którym przelaczasz między kaseta , radiem a zmieniarką )

Opublikowano
6 godzin temu, Banan napisał(a):

@Muskel1akurat pamiętam w concercie w b5 jak dokładałem zmieniarkę to ruszyła bez kodowania 

Druga sprawa jak w chorusie mialby wybrac zmienkarkę jak nie ma przycisku na panelu do wyboru trybu ( w concercie jest przycisk mode którym przelaczasz między kaseta , radiem a zmieniarką )

Tys prowda.

Opublikowano

jeżeli nie ma opcji zmieniarki w chorus 1 to mamy dwie opcje, tak na szybkiego wklejam a kolega niech doszuka i doczyta:

1) https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1259314.html

2)

ALLEGRO.PL

3)

4)

....ale uważam że w przypadku 1 din naprawdę kupić dobre radyjko tylko stonowane nie jakieś krzykliwe, jak się dobrze poszuka to radyjko nawet będzie współpracować z regulacją natężenia podświetlenia deski ( w jvc tak miałem), do tego odpowiednia ramka ( bo są różne) i naprawdę będzie to dobrze wyglądać plus rozbudowane możliwości do współczesnych nośników... Może niech kolega przemyśli sprawę czy tak nie byłoby lepiej....

Opublikowano
  • Autor

Generalnie mi zależy na tym aby radio było oryginalne , z resztą podoba mi się i cieszy mnie nagłośnienie z tego radia , nie mam jakichś wybitnych wymagań,  ale znalazłem na Yt filmik jak gość to robi , trochę jest niejasny bo nie wiem gdzie do końca wlutował i jakie użył kondensatory , ale napisałem na mail do niego może pomoże i wtedy aux bym sobie fajnie doprowadził,  mi tam nie przeszkadza aby włożyć kasetę żeby nie przełączało na aux.