Muskel1 Opublikowano 16 Maja 2023 Opublikowano 16 Maja 2023 Nie pamiętam dokładnie jak jest w B9. W niektórych pojazdach należy wykonać w sterowniku 03 (ABS) w innych w 16. Musisz poszukać.
Johnu Opublikowano 18 Maja 2023 Autor Opublikowano 18 Maja 2023 W sterowniku 16 Elektronika Kolumny Kierownicy znalazłem to ale nie moge tego ogarnac chyba bez VCDS nie przejdzie.
Muskel1 Opublikowano 18 Maja 2023 Opublikowano 18 Maja 2023 Dlaczego nie możesz? Masz na dole najpierw login (wpisujesz login), później start.
Johnu Opublikowano 18 Maja 2023 Autor Opublikowano 18 Maja 2023 Wpisuje login 40168 Wyskakuje blad laczenia z ECU
Muskel1 Opublikowano 18 Maja 2023 Opublikowano 18 Maja 2023 A próbowałeś przyuczyć tylko podczas jazdy? Bez urządzenia diagnostycznego? Niekiedy to funkcjonuje. Jazda powoli 5-10 km/h na wprost następnie kilka obrotów kierownicy w lewo, następnie powrót do na wprost i zmiana kierunku na kilka obrotów w prawo i znowu powrót do na wprost.
Johnu Opublikowano 18 Maja 2023 Autor Opublikowano 18 Maja 2023 Nie próbowałem. Próbowałem wg innej instrukcji. Spróbuję dziś
Johnu Opublikowano 18 Maja 2023 Autor Opublikowano 18 Maja 2023 Własnie jeżeli chodzi o kody to on nic nie podpowiada.
Rozwiązanie Johnu Opublikowano 2 Lipca 2023 Autor Rozwiązanie Opublikowano 2 Lipca 2023 W dniu 18.05.2023 o 10:53, Muskel1 napisał(a): A próbowałeś przyuczyć tylko podczas jazdy? Bez urządzenia diagnostycznego? Niekiedy to funkcjonuje. Jazda powoli 5-10 km/h na wprost następnie kilka obrotów kierownicy w lewo, następnie powrót do na wprost i zmiana kierunku na kilka obrotów w prawo i znowu powrót do na wprost. kolego Muskel1, sprawa rozwiązana. Jednak jak sie okazało problem był z kalibracja czujnika skrętu. Czujnik był uszkodzony przez co nie można było przeprowadzić kalibracji. Do wymiany cały pająk (manetki + taśma ) poprawna kalibracja i blędy znikły. dzięki za pomoc przy całym temacie. 1
Rekomendowane odpowiedzi