matek515 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 (edytowane) Siemka ogólnie na grupie jestem od dawna i dopiero mając chwilę chciałem przedstawić wam swoją furkę którą mam od 2021 roku. Audi a4 b6 fabrycznie bex 190hp quattro i wewnetrzny sline. Tak wyglądała jak ją kupiłem a więc od razu po zakupie dolne dokładki poleciały w kolor prysnąłem tylne lampy delikatnie na czarno oraz zająłem się zrobieniem 2 błotników RUDA oraz opadającej podsufitki. Później wjeżdżały kolejne modyfikacje: RNSE kiera b7 multi, clh, lusterko wsteczne fotochromatyczne, ledy od Promotora środek, listwy progowe z napisem sline od b7( nwm dlaczego nie miałem skoro mam wewnętrzny sline E4J kolega ma b6 wewnetrzny i ma ori listwy sline w b6 takie coś ala brązowawe). Żeby już nie przedłużać posta wrzucę co w niej robiłem oraz listę wyposażenia: Wyposażenie: * Recaro czarne full elektryka z pamięcią I schowkami grzana przód. * Wewnętrzny sline ( sufit klejony opadał) * Zewnątrzny sline ( zderzak przód pdc I spryski, tył dołożyłem tylko dolną dokładkę sline do góry, listwy sline, lotka sline - wszystko sam malowałem i wszystko ori ciężko było znaleźć ale udało się w dobrej kasie) * BOSE * RNSE ( ori było rnsd * CLH i DRL ( dołożone) * Lampy biled 3 cale (ori był xenon) zrobione przez Dariusza Jabłońskiego szczerze polecam * Kolor FIS * PDC przód tył * 4 szyby prąd * Lusterko wsteczne fotochromatyczne (dołożone) * Dołożony ISOFIX * Pakiet światło cupholder tył schowki itp * Boczki z roletkami tył (dołożone oraz był bez pakietu światło) * Dokładka cupra ORI ( żałuję że nie kupiłem 2 szt. jak bym wiedział że będą braki) do zderzaka sline * Kierownica multifunkcyjna ścięta przerobiona coś ale a8 d3 a4 b8 * Przełącznik szyb i lusterek ori b8 * Gałka zmiany biegów a4 b8 * Przełącznik custom środek passat b6 * Napęd quattro. * Hamulce przód 320mm Zimmermann Brembo, tył 288 Zimmermann brembo * Tempomat ori * Przyciski pdc esp oraz cupholder chrom z a4 b7 * Felgi letnie 19 Tomason TN1 pomalowane proszkowo w czarny połysk * Zima były ori 18 sline ale znudziły mi się kolega zabrał * Dechroming listwy relingi grill znaczki * Grill s4 b6 * Składane elektrycznie lusterka * Końcówki wydechu Ulter 90mm * Tylna lampka ambiente * Ledowe podswietlenie w środku + ledy na długie kierunki oraz kierunki w błotnikach i halogeny * Klamki w drzwiach ala rs4 b7 Poza tym silnikowo 258 hp 362 nm: * głowica APU cała po regeneracji i szlifie * blok po szlifie honowaniu ( taki widok 4 bary na 4 cylindrze) * nowy rozrząd Conti * tłoki APU +++ i korbowody 20mm APU * pierścienie, panewki, upg, pompa oleju pierburg, * zawor DV ori * eżektor ori * grzybek odmy ori * zaworek odmy ori * napinacz łańcucha ori bez fazatora * wywalenie i wykodowanie napinacza łańcucha, sai oraz drugiej lambdy * centralny intercooler z orurowaniem * sztywny tip kwas * turhina hybryda k03s Krymar * wtryski bosch 430 cc * wałek ssacy ADR * tarcza docisk AWX * LPG STAG QBOX * downpipe Hoffmann * filtr Pipercross * olej Ravenol VST 5W40 Poniżej kilka fotek. Pozdrawiam. Edytowane 7 Kwietnia 2023 przez matek515 2
Marfiol Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Czorny bandyta ? Ładnie sie prezenci? Ps. Te MK1 na czwartej fotce Twoje ?
matek515 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2023 (edytowane) Niby ładnie ale czegoś mi brakuje Myślę że po świętach wleci coś nowego akurat udało się wyrwać w dobrych pieniążkach A golfina niestety nie moja szefa Edytowane 8 Kwietnia 2023 przez matek515
matek515 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Ogólnie teraz mam taki plan żeby zmienić zderzaki przód oraz tył na s4 ciekawe jka wtedy lz5l będzie wyglądać No i oczywiście zderzaki przód i tył pójdą na sell oraz listwy
Marfiol Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Mi tak osobiście przód S4 nie leży,dużo bardziej mi się s-line podoba no ale opinia jest jak d*pa ?
matek515 Opublikowano 22 Kwietnia Autor Opublikowano 22 Kwietnia Kilka w miarę świeżych ujęć. Na dniach cupra grill s4 oraz relingi w czarny połysk. Oraz montaż gwintu bilstein a także montaż splitterów i dokładek podprogowych też w kolorze czarby połysk. Poza tym zderzak zrobione na gladko a front oklejone ppf. 1
matek515 Opublikowano 18 Sierpnia Autor Opublikowano 18 Sierpnia Witam serdecznie mały update. Wleciały nowe felgi Veemann V-FS40 9.5j od Kamila z podkarpacia Dodatkowo wleciał nowy zegar od Domin Prudziński z dodatkowymi opcjami gdyż mój ori nie obsługiwał vfiz. Dodatkowo ja dołożyłem inne tarczki z logiem sline i myślę że w połączeniu z vfiz prezentuje się mega dobrze(muszę jeszcze tylko obczaić obsługę tego modułu) Przy okazji montażu felg okazało się że musze zmienic Heble na 345 z s4 b6( na 320mm felga blokowała sie o jarzmo) które także zakupiłem u Kamila z Jawornika razem ze swapem tył 330mm który czeka na montaz. Z kolejnych rarytasów wjechało lusterko wsteczne fotochromatyczne usa z kompasem oraz biały kruk lampy tył usa avant oczywiscie od @Piotrek81 Poza wspomnianym fantami na montaż czekają blendy lusterek podświetlane, fotochromy boczne z a4 b7, tunel USA, blenda z kamerka cofania oraz modułem do rnse oraz klamka pasażera wersja usa. 8 2
matek515 Opublikowano 18 Sierpnia Autor Opublikowano 18 Sierpnia Tutaj wrzucę jeszcze ze 2 fotki z małego spocika z mojego miasteczka na starych felgach Oczywiście to jeszcze nie koniec modzenia wleciały również splittery oraz listwy podprogowe od Piotr Peszek Na dniach auto idzie na malowanie rantów błotników oraz relingów w czarny połysk przy okazji dekory postanowiłem wysłać na hydrografike do Water Graphic Design coś na wzór carbonu tylko że z dodatkiem kodu lakieru lz5l (przykładowe zdjęcie) po realizacji podeślę jak to wyszło. Pozdrawiam grupowiczów.🫡
MarioR34 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Good modifications, very nice , new rims are fit the automobile . 1
matek515 Opublikowano 19 Sierpnia Autor Opublikowano 19 Sierpnia @Montitak wiem dużo osób mi to mówi ale osobiście mi się podoba i jestem mega zadwolony
Monti Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 6 minut temu, matek515 napisał(a): @Montitak wiem dużo osób mi to mówi ale osobiście mi się podoba i jestem mega zadwolony Nie mówię, że źle wygląda. Ciężko wymyślić nowy wzór felg, raczej firmy inspirują się już wyprodukowanymi. Całość siadła bardzo ładnie. Szerokości. 1
Rekomendowane odpowiedzi