rafalmich Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Cześć. Posiadam Audi A4 B7 w którym pękła mi przednia zwykła szyba czołowa. Oczywiście uroiło mi się w głowie aby zamontować w samochodzie szybę z sensorem a nie zwykłą szybę. Jakie modyfikacje musiałbym zrobić w samochodzie poza oczywiście wymianą szyby na tą z sensorem aby wycieraczki same zaczęły się uruchamiać podczas opadu deszczu?
rafalmich Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Nic z tego nie rozumiem. Może mi to ktoś wyjaśnić dokładniej?
Muskel1 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 (edytowane) No to raczej sam nie dołożysz jak tego nie rozumiesz. Kliknij na temat, który Ci podałem i przeczytaj od początku do końca. Wszystko tam jest opisane. Edytowane 27 Kwietnia 2023 przez Muskel1
rafalmich Opublikowano 1 Maja 2023 Autor Opublikowano 1 Maja 2023 Dzień dobry. Dowiedziałem się że oprócz przedniej czołowej szyby z sensorem deszczu jest potrzebny również odpowiedni moduł komfortu. Moduł komfortu raczej mam odpowiedni bo wymieniałem kierownicę zwykłą na multimedialną i nie było potrzeby wymiany modułu komfortu. Ktoś wie ile by kosztowała instalacja od sensora deszczu do modułu komfortu i kodowanie?
Muskel1 Opublikowano 1 Maja 2023 Opublikowano 1 Maja 2023 Moduł komfortu nie ma nic wspólnego z czujnikiem zmierzchu/deszczu. Steruje nim moduł centralnej elektryki.
rafalmich Opublikowano 1 Maja 2023 Autor Opublikowano 1 Maja 2023 To może mi się po prostu pomylił moduł komfortu z modułem centralnej elektryki. Orientujesz się może jaki byłby koszt instalacji od czujnika do modułu i kodowanie?
Rekomendowane odpowiedzi