Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zwykła szyba a szyba z sensorem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Posiadam Audi A4 B7 w którym pękła mi przednia zwykła szyba czołowa. Oczywiście uroiło mi się w głowie aby zamontować w samochodzie szybę z sensorem a nie zwykłą szybę. Jakie modyfikacje musiałbym zrobić w samochodzie poza oczywiście wymianą szyby na tą z sensorem aby wycieraczki same zaczęły się uruchamiać podczas opadu deszczu?

Opublikowano

Nic z tego nie rozumiem. Może mi to ktoś wyjaśnić dokładniej?

Opublikowano (edytowane)

No to raczej sam nie dołożysz jak tego nie rozumiesz.

Kliknij na temat, który Ci podałem i przeczytaj od początku do końca. Wszystko tam jest opisane.

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano

Dzień dobry. Dowiedziałem się że oprócz przedniej czołowej szyby z sensorem deszczu jest potrzebny również odpowiedni moduł komfortu. Moduł komfortu raczej mam odpowiedni bo wymieniałem kierownicę zwykłą na multimedialną i nie było potrzeby wymiany modułu komfortu. Ktoś wie ile by kosztowała instalacja od sensora deszczu do modułu komfortu i kodowanie?

Opublikowano

Moduł komfortu nie ma nic wspólnego z czujnikiem zmierzchu/deszczu. Steruje nim moduł centralnej elektryki. 

Opublikowano

To może mi się po prostu pomylił moduł komfortu z modułem centralnej elektryki. Orientujesz się może jaki byłby koszt instalacji od czujnika do modułu i kodowanie?