Fareyi Opublikowano 1 Maja 2023 Opublikowano 1 Maja 2023 Dzień dobry, Jeżdźę A4 B6, 2.0 alt benzyna. Zauważyłem pękniętą rurkę (praktycznie cała trzyma się na resztkach...) jak i dużą ilość oleju w okolicach wtrysków dookoła jak i "za silnikiem" Troche sie doedukowałem i jak się nie myle sama ta rurka idaca do odmy jest taka sama w a4 b6 jak i b7 .. Różni się tylo czwornik ? jeden z nich jest bardziej "ścięty" i podobno "naprawiony" zastanawiam się który wybrać Również posiadam błąd PO420 związany z katalizatorem i licze ze ta odma może go powodować Dziękuję z góry za wszelkie informacje. *zdjecia użyczyłem na rzecz wyjasnienia* **zdjecie z zaznaczonym miejscem na czerwono jest z audi a4b7/ drugie od a4b6**
Fareyi Opublikowano 1 Maja 2023 Autor Opublikowano 1 Maja 2023 tutaj mam jeszcze zdjęcię jak to dokładnie umnie wygląda samochód mam w posiadaniu od 1,5 tygodnia
dudi2000 Opublikowano 13 Maja 2023 Opublikowano 13 Maja 2023 (edytowane) masz odmę do wymiany.... czwórnik też możesz wymienić na ten ze ściętą obudową. Odmy i czwórniki są takie same w b6 i b7 06B 103 235 Q - czwórnik 06B 103 211 J - odma Edytowane 13 Maja 2023 przez dudi2000
Fareyi Opublikowano 21 Maja 2023 Autor Opublikowano 21 Maja 2023 Czwórniki takie same lecz ten z ściętą obudowa podobno jest "lepszy"
AndrzejK. Opublikowano 21 Maja 2023 Opublikowano 21 Maja 2023 Ten "czwórnik" jak napisałeś to zawór odmy i inny był w B6, a inny w B7 i ten nowszy jest faktycznie poprawiony. Kup ten nowszy od B7. 3 godziny temu, Fareyi napisał(a): Czwórniki takie same Nie są takie same.
Rekomendowane odpowiedzi