Opublikowano 14 Września 202514 Wrz W dniu 4.09.2025 o 19:54, Muskel1 napisał(a): Kup sobie kabel eNet to Ci koledzy zdalnie wgrają. A ten kabel to nie jest do bmw ? Znalazłem coś na allegro że niby grupę vag obsługuje. A na jakiej zasadzie działa ten kabel ? Bo ja znalazłem kogoś kto by to zrobił też pisał o tym kablu eNet
Opublikowano 14 Września 202514 Wrz Są do VAG. Kabel działa na innym protokole (DoIP) niż VCDS, bo do wgrania używane jest też inne narzędzie diagnostyczne (najczęściej VCTool). VCDS (HEX-NET2) ma też możliwość komunikacji po tym protokole, ale normalnie działa on na CAN albo w nowszych sterownikach UDS. Edytowane 14 Września 202514 Wrz przez Muskel1
Opublikowano 18 Września 202518 Wrz Witam panowie Mam taki problem z tylnymi lampami w q5 rocznik 2021 lamp przerobiłem swieci mi sie oddzielnie kierunkowskaz i hamulec natomiast w momęncie naciśnięcia stop i włączam kierunkowskaz stop miga razem z kierunkiem wgrane kontenery danych vcp i nie wiem w czym problem czy lampa źle zrobioną czy złe dane vcp wgrałem
Opublikowano 18 Września 202518 Wrz Czy kabel enet to ten sam co pod bmw? I czy znacie kogoś kto pomoże przy kodowaniu/ programowaniu tylnich i przednich lamp w audi q3 8U. Co jes potrzebne jaki dokładnie kabelek Do tyłu kupiłem lampy UE. Edytowane 18 Września 202518 Wrz przez Pit8008
Opublikowano 18 Września 202518 Wrz 6 godzin temu, Pit8008 napisał(a): Czy kabel enet to ten sam co pod bmw? I czy znacie kogoś kto pomoże przy kodowaniu/ programowaniu tylnich i przednich lamp w audi q3 8U. Co jes potrzebne jaki dokładnie kabelek Do tyłu kupiłem lampy UE. z tego co czytałem to ten sam kabel co do bmw bo on w sobie nie ma interfejsu żadnego więc powinien działać
Opublikowano 19 Września 202519 Wrz W dniu 2.02.2025 o 14:17, Muskel1 napisał(a): Musisz zaznaczyć. Zaznaczając "EraseFullMemory" nie wykasuje wszystkich danych w sterowniku czy tylke te co zaznaczamy do zastąpienia nowymi z pliku zdc Edytowane 19 Września 202519 Wrz przez dragonball82
Opublikowano 19 Września 202519 Wrz A ktoś wie może czy pinout jest taki sam do A5 F5 jak w A4 B9 ? Z tego co widziałem to zewnętrzne lampy w A5 z usa posiadają wtyczkę na 5 pinów z czego 5 pin był pusty nieobdadzony.
Opublikowano 20 Września 202520 Wrz A5 ma na pewno inaczej zorganizowane lampy niż A4 B9, ale jak dobrze pamiętam to pinout wtyczki chyba jest ten sam. Porównaj sobie schematy dla obu aut, np na stronie superetka.com (załóż darmowe konto i korzystaj)
Opublikowano 20 Września 202520 Wrz wg schematu A5 F5 T17a pin 2 do pin 4 w lampie i T17b pin 1 do pin 4 w lampie to w sumie się zgadza z B9
Opublikowano 5 Października 20255 Paź Czesc, Szukam osoby, która pomoże mi przekodowac tylnie lampy w audi Q3 8UO z 2018 r auto sprowadzone z USA. Posiadam kabel e-net oraz vcds. Czy ktoś zna kogoś kto pomoże to ogarnąć? Auto odbieram za tydzień i muszę sie tym zająć.
Opublikowano 7 Października 20257 Paź W dniu 9.01.2025 o 09:05, mariusz36 napisał(a): Żle rozumiesz . Wszystko masz opisane w tym temacie , ale jeszcze raz - zmieniasz wtyczki w lampach z cztero pinowych na pięcio . pin 4 przekładasz na pin 5( z obu stron ) a z pinu 4 ciągniesz przewody do komfortu tak jak jest opisane na początku tego tematu . Z lamp w klapie bagażnika też ciągniemy po jednym przewodzie ( mówimy o A4 b9 sedan ) . Witam, a czy wiecie może czy w Audi a4 b9 lift z 2021, ta procedura wygląda tak samo? Kupiłem zewnętrzne tylne lampy EU i kostki 5 pinowe i przymierzam się niedługo żeby to ogarnąć. Czy tutaj też 4 pin z lampy dajemy na 5 i to ten 4 ciągniemy do komfortu? Dzięki za pomoc
Opublikowano 31 Października 202531 Paź A mam pytanie bo zakładałem lampy przerobione z us na eu dołożyłem kabelki do lamp w błotnikach na klapie świeci kierunek a w błotnikach mryga ale światło stop . Po zrobieniu parametryzacji bedzie to świeciło normalnie? Czy coś jest nie tak
Opublikowano 5 Listopada 20255 Lis Normalne, w przeciwnym razie onaczaloby to, że z wiązką lub lampami jest coś nie tak
Opublikowano 5 Listopada 20255 Lis Można przyjąć jak ktoś będzie pytał to schemat podłączenia przewodów jest taki sam w A5 F5 jak w A4 B9 ,z tym że w A5 nie trzeba zmieniać kostek bo mają pusty pin do podłączenia kierunków. Co do przeciwmgielnych to trzeba przewód ciągnąć z BCM Pin 6 czarna wtyczka 17 pinowa do Pin 5 wtyczki lewej lampy w klapie , bo chyba brakuje tej informacji w pierwszym poście
Opublikowano 5 Listopada 20255 Lis 15 minut temu, marky2552 napisał(a): Można przyjąć jak ktoś będzie pytał to schemat podłączenia przewodów jest taki sam w A5 F5 jak w A4 B9 ,z tym że w A5 nie trzeba zmieniać kostek bo mają pusty pin do podłączenia kierunków. Co do przeciwmgielnych to trzeba przewód ciągnąć z BCM Pin 6 czarna wtyczka 17 pinowa do Pin 5 wtyczki lewej lampy w klapie , bo chyba brakuje tej informacji w pierwszym poście ogólnie budowa lampy w A5 5F jest zupełnie inna niż w A4 B9, inne diody, inne połączenia itp. jak w końcu znajdę czas to opisze bo miałem przyjemność kiedyś przerabiać jeden komplet US na EU.
Opublikowano 5 Listopada 20255 Lis Wszyscy zakładacie te diody LY czy próbował ktoś LA ? Będę robił a5 z dynamikiem. LY/LA e67f siądzie? Podpowie ktoś kto robił a5?