Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ARG] Nie wchodzi na obroty i dusi się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto ma problem z rozruchem rano jak by nie paliło na wszystkie gary .

Na jałowym biegu po wciśnięciu gazu do podłogi praktycznie nie reaguje ,dławi się.Z wielkim trudem

dochodzi do 4/5 tyś obrotów i nie chce dalej się wkręcać ;(

Odpiąłem przepływkę ,dolot filtra powietrza i uruchomiłem silnik . Na początku zgasł ale po ponownym odpaleniu chodził

normalnie i bez żadnego trudu wkręcał się na obroty . Czy dobrze myślę że wina tkwi w zapchanym filtrze powietrza bądź w przepływcę ?

Opublikowano

VAG ????

Opublikowano

Mysle ze to przeplywka gdyz sam mialem podobny problem...

a jak jest gdy auto jest cieple??

Opublikowano

mam podobny problem także nie mogę znaleźć przyczyny odpalam ni dławi się wskoczy na obroty a potem gwałtownie spada , a przy tym trzęsie się cały silnik rano zanim odpali muszę spróbować trzy cztery razy. Na ciepło chodzi galancie tylko jak na gaz się przełączy to trochę się dławi.Wiecie o co tu chodzi?

Opublikowano

Mysle ze to przeplywka gdyz sam mialem podobny problem...

a jak jest gdy auto jest cieple??

Jak jest ciepły słychać że chodzi nie równo i głośno . Wymieniłem filtr powietrza niewiele pomogło .

W poniedziałek postaram się zrobić vaga . Ale myślę że to przepływka , kable ,świece .

Wtryski raczej odpadają . Na benzynie lepiej chodzi niż na gazie .[br]Dopisany: 02 Maj 2009, 17:25_________________________________________________Dzisiaj rano odpiąłem przepławkę wszystkie objawy zniknęły . Auto nigdy dotąd tak dobrze nie jeździło :wink4:

Podejrzewam że wir w baku będzie niezły :naughty: za nim jej nie przemyje lub wymienię .

Opublikowano

przemycie raczej nie pomoze....

wymiana powinna zalatwic sprawe

Opublikowano

przemycie raczej nie pomoze....

wymiana powinna zalatwic sprawe

No faktycznie nic nie dało płukanie . Jutro kupie nową . Puki co da się jeździć tylko czasami przy redukcji zafaluje

na wolnych obrotach i gaśnie często. [br]Dopisany: 03 Maj 2009, 17:01_________________________________________________Byłem dzisiaj w Rzeszowie w "WW " zaśpiewali mi za przepławkę 540 zł .

Może ktoś wie gdzie w tych okolicach można kupić ciut taniej ?

I jeszcze jedno . Czytałem na tym forum że jak koledzy odpinali przepływomierz to

silnik chodził słabiej . I na "chłopski rozum " to silnik powinien chodzić gorzej .

A u mnie jest na odwrót . Samochód chodzi jak z turbiną . Bez najmniejszego trudu wkręca się na obroty .

Mam pytanie czy jeżdżąc bez przepływki nic nie uszkodzę w silniku ?

[br]Dopisany: 04 Maj 2009, 21:30_________________________________________________Problem rozwiązałem :tongue4:Kupiłem preparat za 14 zł przepłukałem dokładnie kilka razy i ponownie

podpiąłem przepływkę . I silnik pracuje tak jak powinien :cool1:Za oszczędziłem kilka stówek

Opublikowano

Sprej do czyszczenia gaźników czy coś takiego . Nie pamiętam nazwy , jutro napiszę jak się nazywa bo mam w bagażniku. [br]Dopisany: 05 Maj 2009, 23:28_________________________________________________Preparat nazywa się BOLL - zmywacz do gażników .