stenek121 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Opublikowano 8 Czerwca 2023 (edytowane) Cześć, Mam zagwozdkę odnośnie umiejscowienia zawodu DV.. Znalazłem w internetach takie zdjęcie: U mnie jest to zamontowane tak, że DV jest podłączony bezpośrednio do TIP`a i to bocznym wyjściem, a nie dolnym. Czyli wszystko odwrotnie. Mam muła w dolnych partiach obrotów i może to jest jeden z powodów. Pytanie bonusowe. Cienki przewód od DV ma być podłączony pod N249 czy dolot? Wyczytałem różne opinie. Edit. Dodam tylko że mam 2 boczne intercoolery jeżeli to może w czymś pomóc. Edytowane 8 Czerwca 2023 przez stenek121
przem8 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Opublikowano 8 Czerwca 2023 6 minut temu, stenek121 napisał(a): Mam muła w dolnych partiach obrotów i może to jest jeden z powodów. Sprawdź czy ten zawór w ogóle jest sprawny.
stenek121 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2023 Jest sprawny. Wymieniłem go jakiś tydzień temu. po wciśnięciu grzybka zasysa palucha przez mały przewód. (mam nadzieję że dobrze opisałem )
Dev Opublikowano 8 Czerwca 2023 Opublikowano 8 Czerwca 2023 musisz zasysac przez mały przewód aby tłoczerk sie ruszył
Rozwiązanie Łukasz13 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Rozwiązanie Opublikowano 9 Czerwca 2023 11 godzin temu, stenek121 napisał(a): Cześć, Mam zagwozdkę odnośnie umiejscowienia zawodu DV.. Znalazłem w internetach takie zdjęcie: U mnie jest to zamontowane tak, że DV jest podłączony bezpośrednio do TIP`a i to bocznym wyjściem, a nie dolnym. Czyli wszystko odwrotnie. Mam muła w dolnych partiach obrotów i może to jest jeden z powodów. Pytanie bonusowe. Cienki przewód od DV ma być podłączony pod N249 czy dolot? Wyczytałem różne opinie. Edit. Dodam tylko że mam 2 boczne intercoolery jeżeli to może w czymś pomóc. Na tym zdjeciu jest prawidłowo.
stenek121 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2023 On 6/8/2023 at 11:50 PM, Dev said: musisz zasysac przez mały przewód aby tłoczerk sie ruszył Tak się dzieje.
Rekomendowane odpowiedzi