Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czy można założyć koła z oponami 245/40/18 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co sadzicie o felgach 18 z oponami 245/40 w a4??? dodam ze auto jest obnizone. poradzcie cos bo nie wiem czy warta jest sytuacja zachodu

Opublikowano

wygląd kozak, ale jazda na polskich drogach skrajnie niewygodna

Opublikowano

A ja mysle ze moga obcierac w przodu.. :decayed:

Opublikowano

245/35R19 nie obcierają... Trzeba tylko dobrze dopasować ET (co sprowadza się do dystansów).

Opublikowano

245 - uciągniesz to ?? :tongue4:

Opublikowano

Źle spojrzałem, 245 może nie wejść z przodu do B5. W B6/7 nie powinno być problemu.

Opublikowano

245/35R19 nie obcierają... Trzeba tylko dobrze dopasować ET (co sprowadza się do dystansów).

Przede wszystkim mowa jest o 18" a nie 19" :cool1:

Lepiej pomyśl o 225/40 :wink4:

Opublikowano

245 - uciągniesz to ?? :tongue4:

moje kochane 90 konne tdi daje rade :D i mieszcza sie przynajmniej przy 17" :)

Opublikowano

do 1.8 opony o szerokości 245 :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

245 troche za wiele poszukaj co innego np.225/40 :kox: :kox:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

stary ja smigałem przez 2 lata po ponad 100 km dziennie audi a4 b5 1.8T obnizone na 18 z oponami 225/40 i jezdziło sie super i ten wyglad i dodam ze wymieniłem tylko 1 wachacz po przejechaniu 160tk pozdrawiam

Opublikowano

stary ja smigałem przez 2 lata po ponad 100 km dziennie audi a4 b5 1.8T obnizone na 18 z oponami 225/40 i jezdziło sie super i ten wyglad i dodam ze wymieniłem tylko 1 wahacz po przejechaniu 160tk pozdrawiam

kwestia jeszcze czy jezdziles po Polsce czy po Holandii? :>

mnie jadac koleinami lub manewrujac na parkingu szlag trafia a mam "tylko" 225... przemysl to jeszcze raz zebys nie zalował tych 245

Opublikowano

ja jeżdżę z przodu z opona 215/40 i jest milo ;) auto obniżone, jedyna wada, ze są to trudno dostępne opony i ten rozmiar występuje jedynie z homologacja mercedesa ;)

Opublikowano

ja bym sobie odpuścił...245..ja mam a4 150 kucy i bym nawet nie pomyślał o 245..do tych kapci trzeba dobrego buta...pozdro.. :cool1:

Opublikowano

245 z przodu nie wejdzie trze o zwrotnice chodzi mi o 18/40/245 w b5 et 43,8cal fela,przymiezalem to 1m-c temu,zawiecha obnizona -60/-40,teraz smigam na 225 przod i 245 tyl bo szkoda bylo mi opon bo sa nowe,i powiem jest za***iście nawet ze 110ps,jakiegios wielkiego mula wcale nie ma,a drogi w norwegi tez nie sa az takie super......

no i chyba slyszalem ze na 245 jest lepszy komfort,oczywiscie nie chodzi tu o koleiny

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_czy_zmiana_na_mniejsza_opone_cos_da-t77134.0.html

Opublikowano

ja kupiłem 18" to z tyłu miałem 255, wchodzą do tyłu i na ori zawiasie nie obcierają przy ET35, ale wymieniam, je bo moje 90KM już nie wystarcza przy 195/60/15, a co dopiero na takiej gumie, 225/40 to chyba najlepszy wybór :wink4: