Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 lift

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, Muskel1 napisał(a):

W B9 są co prawda też EA 288 ale mają inne kody DEUA i DETA oraz różną się od B8. 

Czyli DETA to "ulepszony" CNHA?

Wg tego co pisze ten mechanik, zmiany wyszły na minus.

Opublikowano
6 minut temu, krzysiek_f napisał(a):

Czyli DETA to "ulepszony" CNHA?

Wg tego co pisze ten mechanik, zmiany wyszły na minus.

Tak, DEUA i DETA to EA 288. Problemów z AdBlue w B9 nie można porównywać do B8, gdyż w B9 wynikają one z niekorzystnego umiejscowienia sterownika AdBlue i odklejającej się membrany. W B8 jest inny sterownik i wygląda to inaczej. Problem AdBlue w B9 dotyczy wszystkich silników diesla (także 3.0), gdyż mają one ten sam sterownik AdBlue, zamontowany w tym samym miejscu. Poszukaj na forum bo jest to tutaj dokładnie opisane.

Opublikowano
Godzinę temu, krzysiek_f napisał(a):

Odnośnie silników

Screenshot_20230714_111248_Facebook.jpg

Screenshot_20230714_111259_Facebook.jpg

Odnośnie pękających głowic, intercollerow, UPG itp nie spotkałem się jezsze z żadnym przypadkiem i tu na forum, jeżeli nie przeoczyłem, też nikt nie miał tego problemu. Cieknące pompy wody się zgadza.

Opublikowano

Bardzo ladne te egzemplarze, jednak do 80 tys to kupisz na moje b9 :)

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, Koalakm napisał(a):

Bardzo ladne te egzemplarze, jednak do 80 tys to kupisz na moje b9 :)

W quattro będzie ciężko :)

Opublikowano
4 minuty temu, cysiek18 napisał(a):

W quattro będzie ciężko :)

Też tak myślę, dodatkowo wyposażenie będzie słabe i stosunkowo wysoki przebieg. 

Opublikowano
Teraz, Muskel1 napisał(a):

Też tak myślę, dodatkowo wyposażenie będzie słabe i stosunkowo wysoki przebieg. 

ahh no tak moze byc, ale to sa juz takie pieniazki ze warto albo chwilke poczekac albo dozbierac ciut :) i kupowac b9

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Koalakm napisał(a):

ahh no tak moze byc, ale to sa juz takie pieniazki ze warto albo chwilke poczekac albo dozbierac ciut :) i kupowac b9

Budżet mogę naciągnąć i do 100k, tylko dalej pewnie będzie ciężko kupić i trochę dużo jak za takie auta :)

Jest dylemat, bo w okolicy 100k dostanę b9 z dużym przebiegiem z 2016. Za 60-70 dostanę b8 z 2015 i też dużym przebiegiem. Do jednego i drugiego trzeba będzie za chwilę wyłożyć kasę na naprawy :D

Opublikowano
1 minutę temu, cysiek18 napisał(a):

Budżet mogę naciągnąć i do 100k, tylko dalej pewnie będzie ciężko kupić i trochę dużo jak za takie auta :)

Jest dylemat, bo w okolicy 100k dostanę b9 z dużym przebiegiem z 2016. Za 60-70 dostanę b8 z 2015 i też dużym przebiegiem. Do jednego i drugiego trzeba będzie za chwilę wyłożyć kasę na naprawy

no wlasnie. Sam napisales ze b8 tez dostaniesz z duzym przebiegiem. Naprawde b9 to zupelnie inne auto - inna platforma z innymi mozliwosciami itp. Masz nowsze technologicznie auto, nowa konstrukcja, mase opcji doposazenia :) Nowoczesniejsze w srodku i na zewnatrz, latwiejsze bedzie pozniej do odsprzedazy :)

Opublikowano
  • Autor

Stoi niedaleko mnie w salonie opla B9. Bida taka, ze nawet parktronika nie ma :)

WWW.OTOMOTO.PL

Audi A4, Szary, Diesel, 190 KM, 1 968 cm3

Opublikowano

ale jaki ladny przebieg, 190KM, LED, MMI High, VC. Wlasnie to sa rzeczy ktore mozesz z czasem doposazyc.... jedynie nie ma ACC - tez mozna doposazyc, ale juz troche moze kosztowac.

a teraz cene zobaczylem... troche drog - no ale to przez przebieg.

Parktronik w standardzie powinien byc :)

Edytowane przez Koalakm

Opublikowano
6 minut temu, cysiek18 napisał(a):

Stoi niedaleko mnie w salonie opla B9. Bida taka, ze nawet parktronika nie ma :)

WWW.OTOMOTO.PL

Audi A4, Szary, Diesel, 190 KM, 1 968 cm3

Aż taka bida nie jest, ma lampy full led, duża navi, średnią wersję zegarów. Coś tam ma ale są gorzej wyposażone. Ale przebieg stosunkowo warty zainteresowania.

Opublikowano
  • Autor

Aż taka bida nie jest, ma lampy full led, duża navi, średnią wersję zegarów. Coś tam ma ale są gorzej wyposażone. Ale przebieg stosunkowo warty zainteresowania.

A są jeszcze lepsze zegary ?

Opublikowano

Virtual Cockpit jest najwyższą wersją.

Opublikowano

Virtual Cockpit jest najwyższą wersją.

przeciez tam jest VC

Opublikowano
2 minuty temu, Koalakm napisał(a):

przeciez tam jest VC

No tak, nie wiem jak ja patrzyłem ale widziałem analogowe. Może inne ogłoszenie miałem otwarte.

Opublikowano
  • Autor

Ma ktoś na 

1 minutę temu, Muskel1 napisał(a):

No tak, nie wiem jak ja patrzyłem ale widziałem analogowe. Może inne ogłoszenie miałem otwarte.

Ma ktoś na forum możlwość rozkodowania VIN ?

WAUZZZF42HA132272

Opublikowano
1 minutę temu, cysiek18 napisał(a):

Ma ktoś na 

Ma ktoś na forum możlwość rozkodowania VIN ?

WAUZZZF42HA132272

Wrzuć tutaj i poproś o rozkodowanie.

https://a4-klub.pl/topic/444535-dekoder-vin-audi-grupy-vag-oraz-innych-marek-dane-techniczne-oraz-wyposażenie/page/415/

Opublikowano

I przecież ten ma widzę czujniki parkowania tył.

Ahh no i ze spokojem. Daj sobie czas. Nie podejmuje decyzji za szybko. Zobacz auto, pogadaj, prześpij się itd

Edytowane przez Koalakm

Opublikowano
  • Autor
19 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

W ogłoszeniu kraj pochodzenia Niemcy. W historia pojazdu tez Niemcy. A konfiguracja na Szwecję :)

WAUZZZF42HA132272(1).pdf