Jump to content
IGNORED

Wymiana licznika B6 USA

Go to solution Solved by Banan,

Recommended Posts

Posted

Witam mam pytanie posiadam licznik według vag o nr 8E0 920 950L. Audi z USA koniec 2002r, Czy da się założyć licznik Europejski? Obecnie zegary w milach i małym druczkiem w km, no i czerwony fis w ciepłe dni mało co widać. Mam możliwość zakupienia w dobrej cenie 8E0920930S z kolorowym fisem 2003rok czy taki by pasował?

• Solution
Posted

tu masz rozpiskę jaki potrzebujesz , 930K jest idealny do Ciebie ale 930S też będzie śmigał 

Posted

Tak będzie wymienny z twoim numerem .

Posted
13 godzin temu, Banan napisał(a):

tu masz rozpiskę jaki potrzebujesz , 930K jest idealny do Ciebie ale 930S też będzie śmigał 

Tak widziałem to tylko jest tam napisane :

Liczniki angielskie mają nr-y 950 czerwone i 980 kolorowe (nie są zamieszczone w tabelce i nie przekładają się na EU - jakby ktoś chciał informacje TO proszę link do szpeca  )

to według tego zrozumiałem że nie da się przełożyć.

Posted

wkładasz EU i zapominasz 

Posted

To jak będzie wymienny to super właśnie zakupiłem. Teraz pytanie czy po prostu demontuje stary zakładam nowy trzeba zakodować i będzie działać. Czy zwykłym vagiem i tanim kablem uda mi się to zakodować tak by było dobrze? Czy raczej trzeba do kogoś podjechać?

Rozumiem że trzeba zmienić przebieg, immo, i kodowanie tak?

Posted
1 minutę temu, Banan napisał(a):

wkładasz EU i zapominasz 

Ale nie trzeba nic totalnie zmieniać? przebieg będzie taki jaki był? immo też nie bedzie robiło problemów?

Posted

no nie immo i przebieg trzeba dopasować , możesz samemu kombinować - jest opis na forum 

jak nie to mogę wysyłkowo ogarnąć 

Posted
10 godzin temu, Banan napisał(a):

no nie immo i przebieg trzeba dopasować , możesz samemu kombinować - jest opis na forum 

jak nie to mogę wysyłkowo ogarnąć 

A odblokowywanie pełnego fisu co daje? Jakieś dodatkowe możliwości? 

Posted

Podgląd w spalanie, czas jazdy, w B7 chyba nawet można zmienić język wyświetlanych komunikatów.

Posted

A to spalanie i czas jazdy miałem w czerwonym fisie. i co 2 godziny w trasie migał. Ale te spalanie niezbyt przydatne bo odbiega od rzeczywistości.

Posted

Czyli już miałeś pełen fis tylko nie w kolorze. Co do spalania, zależy od licznika, mnie bardzo dobrze spalanie pokazuje.

Posted

To w nowym liczniku może nie być pełnego fisu i trzeba będzie ewentualnie odblokować? Dzisiaj kurier przywiezie licznik i zastanawiam się czy samemu to robić czy do kogoś zajechać. Tylko nie wiem kto w lubelskim takie rzeczy robi. 

Posted

Jak nowy mamę opisie fullfis to będzie miał fullfis.