Jump to content
IGNORED

Wymiana samego poszycia w boczku’

Recommended Posts

Posted

Cześć,

czy da się wymienić samo poszycie boczka? Mam jeden boczek materiałowy i drugi ze skory, chciałbym zamienić sam materiał z powodu, iż skórzany boczek jest połamany

Posted

Nie opłacalne jak nie jesteś tapicerem. Taniej wyjdzie kupić cały drugi boczek.

Posted

Nie mogę nigdzie właśnie dostać w tej skórze na korbotronik 😕

Posted

Nie mam wiedzy, jak skonstruowana jest tapicerka/"boczek" drzwi w A4 B7, ale mniemam, że na podobnej zasadzie, jak A6 C6, gdzie składa się z części do siebie mocowanych na zasadzie zgrzewów, "nitów" plastikowych. I wiem, że w przypadku A6 wymiana całego elementu powleczonego materiałem, czy skórą jest możliwa do wykonania. Przyjrzyj się konstrukcji tapicerki  drzwi w swojej A4.

Posted
11 minut temu, Tomnik napisał(a):

Nie mam wiedzy, jak skonstruowana jest tapicerka/"boczek" drzwi w A4 B7, ale mniemam, że na podobnej zasadzie, jak A6 C6, gdzie składa się z części do siebie mocowanych na zasadzie zgrzewów, "nitów" plastikowych. I wiem, że w przypadku A6 wymiana całego elementu powleczonego materiałem, czy skórą jest możliwa do wykonania. Przyjrzyj się konstrukcji tapicerki  drzwi w swojej A4.

Generalnie to wyglada to tak, nawet jeśli jest to na zasadzie zgrzewów to jak się za to zabrać, żeby nie zepsuć?

F67A55EB-70EE-4F93-932B-C552F11F83E1.jpeg

FF77715E-EC78-4EA3-9D0D-5C2F651AAF1E.jpeg

F5669047-992B-4F11-92B6-D9BF5857F9A5.jpeg

Posted

Musisz wyczaić jak te zgrzewy idą i je rozłączyć. Ja takie coś robiłem dremelem (czy tam jakimś innym frezem) w boczku A4 B8 ale tam było bez problemu widać co "obciąć".