Jump to content
IGNORED

Potrzebny schemat wtyczki ECU

Recommended Posts

Posted

Witam. Potrzebuję schemat wtyczki ECU Seat Exeo 1,8 t 150 km. Konkretnie które piny na wtyczce są od czujnika temperatury płynu chłodzącego. Podejrzewam że może być przerwany przewód i chce to sprawdzić. Z góry dzięki

Posted

Uzupełnij poprawnie profil bo nawet nie wiadomo o jakim kodzie silnika mowa.

Posted

ECU:
Pin 108 - zielono/brązowy - masa czujników

Pin 93 - biało/brązowy - sygnał 

Licznik, kostka niebieska:
Pin 4 - biały - sygnał
Pin 32 - masa czujników

Posted
2 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Uzupełnij poprawnie profil bo nawet nie wiadomo o jakim kodzie silnika mowa.

Dla rocznika 2010 widze tylko CFMA

Posted

Nie do końca:

03/2009 - 05/2010 CFMA

09/2010– 05/2013 CDHA

05/2010–05/2013 CDHB

więc teoretycznie może być to każdy z tych trzech:hi:

• Like 1
Posted

KOD jest CFMA. Niestety przy uzupełnianiu profilu nie ma tego kodu do wyboru więc go jie ustawiłem. 

Posted
2 minuty temu, pmac napisał(a):

KOD jest CFMA. Niestety przy uzupełnianiu profilu nie ma tego kodu do wyboru więc go jie ustawiłem. 

Poproś tutaj w rozszerzenie możliwości wyboru o kod CFMA dla Twojego pojazdu.

https://a4-klub.pl/topic/75654-pytania-techniczne-dotyczące-działania-forum/page/2/#comments

Posted

Puki co dzięki za pomoc. Po sprawdzam i dam znać czy pomogło

Posted

Podpiąłem vcds w trakcie jazdy i okazało się że czujnik temp. daje na ECU temperaturę 90-92 stopnie C natomiast na zegary idzie 75-76 stopni C. Jutro sprawdzę kable na tych pinach co wyżej pisaliście i zobaczymy co wyjdzie. Kable czy czujnik siedzi. 

Posted

A jeszcze jedno. Ktoś spotkał się z sytuacją potrzeby kalibracji wskazań czujnika po wymianie na nowy? 

Posted

Nie ma czegoś takiego przy czujniku G2/G62

Posted
26 minut temu, pmac napisał(a):

Podpiąłem vcds w trakcie jazdy i okazało się że czujnik temp. daje na ECU temperaturę 90-92 stopnie C natomiast na zegary idzie 75-76 stopni C. Jutro sprawdzę kable na tych pinach co wyżej pisaliście i zobaczymy co wyjdzie. Kable czy czujnik siedzi. 

Czujnik kupiłeś oryginalny w ASO? Jeżeli nie, to nie dobrze. Czujniki stosuje się tylko oryginalne z ASO, bo później właśnie takie klocki wychodzą.

Posted

Czujnik oryginalny z nabitymi znaczkami VW Audi. Co prawda kupiony w sklepie motoryzacyjnym nie w ASO. 

Posted

Zagadka rozwikłana. Pomimo założenia dwóch oryginalnych czujników oba okazały się wadliwe. Założyłem czujnik firmy Hella i wszystko działa tak jak trzeba. Dzięki wszystkim za pomoc

Posted
W dniu 7.09.2023 o 16:31, pmac napisał(a):

Czujnik oryginalny z nabitymi znaczkami VW Audi. Co prawda kupiony w sklepie motoryzacyjnym nie w ASO. 

Tak to jest kupywać nie w ASO. Kupiłeś podróbki, dlatego nie działały.