TDI007 Opublikowano 10 Października 2023 Opublikowano 10 Października 2023 Koledzy czy jest możliwość kasowania szklanek. Zrobiłem przegląd głowicy, została splanowana i wymieniono tylko uszczelniacze bo stan był bardzo dobry. Czy założyć stare popychacze na swoje miejsce i się zaadoptują czy może jest możliwość skasowanie napięcia. Pozdrawiam
przem8 Opublikowano 10 Października 2023 Opublikowano 10 Października 2023 Przeciez tu masz popychacze hydrauliczne to co chcesz kasowac?
TDI007 Opublikowano 10 Października 2023 Autor Opublikowano 10 Października 2023 Nie wiedziałem jak postąpić więc się pytam. Widziałem filmik, że ktoś wyciągał wsady z środka i upuszczał ciśnienie to była inna marka ale popychacz działał tak samo .
KubaS1988 Opublikowano 10 Października 2023 Opublikowano 10 Października 2023 26 minut temu, TDI007 napisał(a): wyciągał wsady z środka i upuszczał ciśnienie Ja tak robiłem. Sporo syfu tam było. Wszystkie przy okazji wymylem. Po złożeniu silnik musiał pochodzić ponad 20 minut na wolnych obrotach żeby wszystkie napełnily się olejem
TDI007 Opublikowano 10 Października 2023 Autor Opublikowano 10 Października 2023 Czym wyciągałeś zaworki z środka bo mocno siedzą? Umyłem całe szklanki w myjce ultradźwiękowej i teraz siedzą w benzynie ekstrakcyjnej.
Dev Opublikowano 10 Października 2023 Opublikowano 10 Października 2023 Nie dziaduj, zakładaj nowe. Przed montażem wrzuc je do gorącego oleju i zostaw je w nim aż ostygnie.
TDI007 Opublikowano 10 Października 2023 Autor Opublikowano 10 Października 2023 Masz racje ale głowica była robiona i to nie dawno przez kogoś. Potwierdzone w warsztacie. Auto nie zostaje u mnie. Kupiłem okazyjnie furę z uszkodzonym silnikiem i okazało się, że głowica jest kaput. Zakup z alle... był dobrym trafieniem i weryfikacja przebiegła prawidłowo. Odbierając tę zostawiłem do obróbki głowicę z szerokim kanałem i tam będą działy się inne rzeczy. Dziękuję i pozdrawiam Wszystkich. Może komuś się przyda.
Rekomendowane odpowiedzi