Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd czujnika Nox w Audi Q7 4M 3.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
W dniu 27.08.2026 o 20:35, Muskel1 napisał(a):

059963319AE Beru / Borgwarner

Dziękuję świeczki o tym numerze już są zakupione. Mam pytanie czy w przypadku rozbiórki chłodnicy oleju to czy trzeba ją wymieniać na nową czy występują tam wymienne uszczelnienia ?

Opublikowano

Tego Ci nie powiem.

Opublikowano
  • Autor

Witam , wymiana pokrywy jak i wszelkich uszczelnień które niestety byly uszkodzone bo leciał zarówno olej jak i płyn chłodniczy a że był rozebrany silnik od góry to szkoda by było nie zrobić . Wiadomo podnosił się w tej sposób koszt naprawy ponieważ wszystkie części idą w oryginale aby żywotność była jak najdłuższa. Po uruchomieniu auta i jedzie przez 3 dni zauważyłem jak auto jest żywsze ponieważ miał czyszczone doloty wraz z orzeszkowaniem zaworów. Po 3 dniach miłej i fajnej jeździe dziś trafił się problem z wtryskiem nr 4 silnik trzęsie i kopci. Czy mógł bym prosić kolegę muskel1 o sprawdzenie jakiego wtrysku szukać bo nie wchodzi w grę regeneracja i czy od razu robić wszystkie czy tylko ten bo auto na bałaganem ponad 264 tys

Opublikowano

Skąd oewność, że to wtrysk? I jeszcze nr 4?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Skąd oewność, że to wtrysk? I jeszcze nr 4?

Tablet diagnostyczny otofix wyłapał taki błąd wtrysk paliwa cylinder nr 4 , przerwa . Kostka sprawdzona itp a zaś jak silnik pracuje to trzęsie nim i dymi mocno więc zapewne jest to lejący wtrysk gdzie jazda z takim może zaszkodzić dlatego auto odstawione stoji w garażu

Opublikowano
4 godziny temu, xXPiotrekXx19 napisał(a):

Czy mógł bym prosić kolegę muskel1 o sprawdzenie jakiego wtrysku szukać bo nie wchodzi w grę regeneracja i czy od razu robić wszystkie czy tylko

059130277FC, tylko zepsuty wymień.

Nowy wtrysk trzeba po wymianie przypisać w sterowniku silnika (IMA-Code).

Opublikowano
  • Autor
14 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

059130277FC, tylko zepsuty wymień.

Nowy wtrysk trzeba po wymianie przypisać w sterowniku silnika (IMA-Code).

A dysponujesz może zdjęciem który dokładnie wtrysk to nr 4 bo ja na chwilę obecną rozebrałem górę na tyle aby było dojście do wtrysków posprawdzałem wiązkę i wtyczki cY są prawidłowo podlaczone ale problem nadal widnieje . Nie jestem pewien od której strony i jak są liczone wtryski

Opublikowano

Tak jak na zdjęciu opisałem

image.jpeg

Opublikowano
  • Autor
18 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Tak jak na zdjęciu opisałem

image.jpeg

Oj dobrze że zapytałem cię ponieważ nie wiem gdzie znalazłem informację że nr jest od strony kierowcy i później przechodzi na stronę pasażera ale dobrze że zapytałem bo tak to bym wymienił nie ten co potrzeba . Dziękuję za pomoc .

Opublikowano

Nie ma sprawy😉

Istnieją silniki, w których jest jak piszesz, ale tu w Audi akurat jest tak jak na górnym screenie.