Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż asystenta martwego pola w A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Audi A4 z 2018 roku sedan silnik DLVA 2,0TFSI benzyna 140 KW i myślę o zamontowaniu systemu asystenta martwego pola bo auto takiej fabrycznej instalacji nie. Czy warto takie doposażenie wykonać a jeśli tak to jakiej firmy?

Opublikowano

Czy warto sam musisz zadecydować czy jesteś gotów wydać tyle kasy.

Operacja nie jest tania i prosta.

Musisz dokupić radary, wiązki, sterowniki przednich drzwi (gdyż wymagane są highline), obudowy lusterek z lampkami, wiązki do nich. Następnie wszystko zamontować, okablować, zdjąć ochronę komponentu z radarów, odpowiednio zakodować, wykonać kalibrację itp.

Popytaj w firmach doposażających i nie zdziw się bo tanio nie będzie.

Opublikowano

Możemy wykonać taki montaż: www.desauto.pl , 

Opublikowano
  • Autor

Kolega Muskel1 napisał o takiej pełnej wersji fabrycznej czyli najlepszej ale najpewniej drogiej. ale myślałem również o wersji tańszej i prostszej z dwoma radarami doklejanymi od wewnętrznej strony tylnego zderzaka bez wiercenia. z brzeczykiem i dwoma diodami sygnalizacyjnymi montowanymi od wewnątrz auta tuż przy przednich słupkach.  Takie zestawy są dostępne podobno już od tysiąca złotych w górę. Może ktoś montował taki system i podzieli się informacjami i wrażeniemi z jego uźytkowania.Podpowie jakiej firmy zestaw kupić. Taki system o ile się zorientowałem montuje się bez ingerencji w oprogramowanie samochodu.Wymagane jest tylko  podłączene do zasilania.po zapłonie i bodajże do niektórych rodzajów świateł z tyłu pojazdu by uzyskać właściwe sygnały do sterowania.Diody sygnalizacyjne nie są jak w oryginale w lusterkach tylko na zewnàtrz przy przednich słupkach. 

Opublikowano

Niestety nie mam doświadczenia z retrofitami na takich częściach, więc nic nie podpowiem.

Opublikowano
W dniu 13.02.2024 o 13:23, Majewski61 napisał(a):

Kolega Muskel1 napisał o takiej pełnej wersji fabrycznej czyli najlepszej ale najpewniej drogiej. ale myślałem również o wersji tańszej i prostszej z dwoma radarami doklejanymi od wewnętrznej strony tylnego zderzaka bez wiercenia. z brzeczykiem i dwoma diodami sygnalizacyjnymi montowanymi od wewnątrz auta tuż przy przednich słupkach.  Takie zestawy są dostępne podobno już od tysiąca złotych w górę. Może ktoś montował taki system i podzieli się informacjami i wrażeniemi z jego uźytkowania.Podpowie jakiej firmy zestaw kupić. Taki system o ile się zorientowałem montuje się bez ingerencji w oprogramowanie samochodu.Wymagane jest tylko  podłączene do zasilania.po zapłonie i bodajże do niektórych rodzajów świateł z tyłu pojazdu by uzyskać właściwe sygnały do sterowania.Diody sygnalizacyjne nie są jak w oryginale w lusterkach tylko na zewnàtrz przy przednich słupkach. 

montowalem u siebie taki zestaw dziala super

Opublikowano
  • Autor

A jakiej firmy był to zestaw

Opublikowano

Radary , pokrywy lusterek , okablowanie ( około 450€ z chin)

Opublikowano
21 godzin temu, Lukaa5 napisał(a):

Radary , pokrywy lusterek , okablowanie ( około 450€ z chin)

mozna duzo taniej ja u siebie kupilem tani zestaw martwego pola dokupilem pokrywy lusterek oraz lampki dziala jak  i wyglada jak orginal mam jeszcze do sprzedania dwa wklady do lusterek z lampka czujnikamartwego pola

IMG_20240216_213550_163.jpg

IMG_20240216_213538_485.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 16.02.2024 o 21:40, bajerek napisał(a):

mozna duzo taniej ja u siebie kupilem tani zestaw martwego pola dokupilem pokrywy lusterek oraz lampki dziala jak  i wyglada jak orginal mam jeszcze do sprzedania dwa wklady do lusterek z lampka czujnikamartwego pola

Powiedz coś więcej o tym rozwiązaniu , jakiś link?

Opublikowano

Link podał kolega przecież wyżej, kliknij na podkreślony tekst.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

ale kolega bajerek pisze chyba o czymś innym niż ten zestaw z Ali za 450€

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 16.02.2024 o 21:40, bajerek napisał(a):

IMG_20240216_213550_163.jpg

IMG_20240216_213538_485.jpg

Kolego opowiedz coś po tym rozwiązaniu i ile to w sumie ksoztowało?