rafalx11 Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 Witam mam problem z czujnikami ABS-u . Jak prawidłowo wsadzone powinny byś czujniki w piaście ? i czy podłączenie wtyczki jest ważne chodzi o to czy nie przeszkadza czy w jedną stronę jest wtyczka wpięta czy w drugą ?
Daimos Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 Czujnik powinien być dociśnięty jak najbliżej koronki z wycięciami. A wtyczki chyba nie da się odwrotnie podłączyć
ptkacz Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 Umiejscowienie jak wyżej a zamiana przewodów (o ile fizycznie możliwa) nie wpływa na działanie.
cinek_87 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 mam problem przy końcu hamowania włączał mi się abs więc dzis postanowiłem wyczyścic czujniki, lewy wyciągnołem a prawy stawiał opory i odpuściłem ponieważ czarny plastik obracał się a trzpień siedział i się nie ruszał.... założyłem koła pali się abs i asr. Czy to ten czyjnik co nie chciał wyśc?
mario7310 Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 Tak prawdopodobnie uszkodziles go przez to ze obrocil sie sam plastik bez korpusu,poczym pozrywaly sie przewody el. ktore sa w srodku i final... Ja zrobilem ten sam blad.Wiec rozwalilem stary czujnik obejrzalem go sobie od srodka.Zakupilem nowy -zamontowalem i jest OK.
Gość Michał Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 Na pewno ukręciłes przewody..teraz juz tylko wymiana Cie czeka
Rekomendowane odpowiedzi