luckY102 Opublikowano 1 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Dopiero dzisiaj miałem chwilę żeby podłączy komputer. Dzisiaj po 550km DPF się zaczął wypalać. Wypalił się do zmierzonej ilości sadzy -6g, obliczona 5g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1977 Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 59 minut temu, luckY102 napisał(a): Dopiero dzisiaj miałem chwilę żeby podłączy komputer. Dzisiaj po 550km DPF się zaczął wypalać. Wypalił się do zmierzonej ilości sadzy -6g, obliczona 5g Super ,widzę że masz stare oprogramowanie ,musze też wrzucić stare .a cisnienia po wypaleniu jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz9 Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Witam wszystkich dołączam do tematu sprawdzałem dpf w swoim aucie dostałem info 9,1 grama sadzy.czy to coś mówi znawcom tematu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1977 Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 15 minut temu, mariusz9 napisał(a): Witam wszystkich dołączam do tematu sprawdzałem dpf w swoim aucie dostałem info 9,1 grama sadzy.czy to coś mówi znawcom tematu? Witam nic, jaka sadza ile km przejechane od regeneracji ,jakie cisnienie różnicowe, co ile wypala ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckY102 Opublikowano 1 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Godzinę temu, adi1977 napisał(a): Super ,widzę że masz stare oprogramowanie ,musze też wrzucić stare .a cisnienia po wypaleniu jak? 7hPa To znaczy, że ja mam starego softa ? Nie mam o tym pojęcia 48 minut temu, mariusz9 napisał(a): Witam wszystkich dołączam do tematu sprawdzałem dpf w swoim aucie dostałem info 9,1 grama sadzy.czy to coś mówi znawcom tematu? Jeśli masz VCDSa podaj dane różnicy cisnien filtra DPF na biegu jałowym jak i przy 2,5k obrotow. Możesz sprawdzić też podczas przyśpieszanie trzeci lub czwart bieg pedał w podłodze. Sprawdz ilość popiołu w filtrze. Sadza odkłada sie w dpfie i jak uzbiera sie około 25g to ja wypala. 9g nic nie oznacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz9 Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Srednio się wypala co 400km.Nalotu jest 290tys km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1977 Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 1 minutę temu, mariusz9 napisał(a): Srednio się wypala co 400km.Nalotu jest 290tys km Robisz krótkie trasy czy długie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz9 Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Nie mam vcds.Raz miał ciśnienie róznicowe 6mpa na wolnych obrotach silnik nie miał temp.90 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz9 Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Kręcenie średnio 50km czasem dłuższe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1977 Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 5 minut temu, adi1977 napisał(a): Robisz krótkie trasy czy długie? Silnik caha ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz9 Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1977 Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 9 minut temu, mariusz9 napisał(a): Tak 12 minut temu, mariusz9 napisał(a): Tak Wrzuc parametry to zobaczymy najlepiej fotkę z vcds. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1977 Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 1 minutę temu, adi1977 napisał(a): Wrzuc parametry to zobaczymy najlepiej fotkę z vcds.Bez tego nikt ci nie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz9 Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Narazie nie mam tego programu kiedyś jak bede miał dostęp do tego to wrzuce.Profilaktycznie narazie pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckY102 Opublikowano 5 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca Mała aktualizacja po przejechaniu 700km Ciśnienie podczas przyspieszania na trzecim biegu nie przekroczyło 290hpa. A na postoju takie : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1977 Opublikowano 6 Lipca Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 16 godzin temu, luckY102 napisał(a): Mała aktualizacja po przejechaniu 700km Ciśnienie podczas przyspieszania na trzecim biegu nie przekroczyło 290hpa. A na postoju takie : Zajebioza ,możesz wrzucić mase powietrza ,przepływ powietrza 1 rząd 1 masa .a w zespole temperatur 1 zawsze ostatni czujnik ma taką samą temperature ja te przednia tu masz nawet ciut wyzsza ja mam znacznie niższa nie wiem czy to mi nie psuje obliczeń sadzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1977 Opublikowano 6 Lipca Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 16 godzin temu, luckY102 napisał(a): Mała aktualizacja po przejechaniu 700km Ciśnienie podczas przyspieszania na trzecim biegu nie przekroczyło 290hpa. A na postoju takie : a i jaki strumien spalimniskocisnieniowej ukladu recyrkulacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckY102 Opublikowano 6 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca Spoko, jak tylko gdzieś będę jechał i rozgrzeje dobrze auto to Ci wyślę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1977 Opublikowano 6 Lipca Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 1 minutę temu, luckY102 napisał(a): Spoko, jak tylko gdzieś będę jechał i rozgrzeje dobrze auto to Ci wyślę Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1977 Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca W dniu 6.07.2024 o 15:53, luckY102 napisał(a): Spoko, jak tylko gdzieś będę jechał i rozgrzeje dobrze auto to Ci wyślę A przy ilu gramach zaczyna ci wypalać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi