mat3451_1 Opublikowano 20 Marca Udostępnij Opublikowano 20 Marca (edytowane) A4 Allroad 2015 2.0TDI CSUA manual Jakie inne wały napędowe podejdą do mojego auta. Zamontowany jest 8K0 521 101 S numer vin WAUZZZ*********** Mam prawdopodobnie hałasująca podporę wału, co w takim wypadku polecacie? Edytowane 11 Sierpnia przez mat3451_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwiązanie Dev Opublikowano 20 Marca Rozwiązanie Udostępnij Opublikowano 20 Marca 8K0 521 101 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat3451_1 Opublikowano Czwartek o 18:23 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 18:23 W modelu A4 Allroad B8 wał 8K0 521 101 E został zastąpiony 8K0 521 101 L a następnie 8K0 521 101 S Mój samochód jest z 2015 roku, dlatego w systemie jest, że pasuje tylko 8K0 521 101 S W mim wyło łożysko podpory. Wymieniłem na 8K0 521 101 E, wszystko pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wristtech Opublikowano Czwartek o 19:08 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 19:08 Podepnę się do tematu mam allroad z 12 roku i wał ma oznaczenie 8K0 521 101 L, rozumiem ze mogę szukać z końcówka E i S i będzie pasować??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat3451_1 Opublikowano Czwartek o 19:42 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 19:42 Na 99% powinno pasować. Ewentualnie nowy z zamiennika, ale nawet nie dzwoń po sklepach typu inter-cars, inter-team itp. nie posiadają w ofercie. Udało mi się namierzyć tylko w multiparts warszawa, jest na allegro, najlepiej zadzwonić. Ja ze względu na czas dostawy, założyłem używkę 8K0 521 101 E ,miałem tylko weekend na zrobienie tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wristtech Opublikowano Piątek o 17:55 Udostępnij Opublikowano Piątek o 17:55 Mozesz mi powiedzieć czy w wale napędowym może się coś zużywać oprócz podpory ???? Ja mam problem ze jak podczas jazdy wciskam albo puszczam pedal gazu to mam takie stuknięcie słyszalne z tyłu auta , a jak ruszam to na 1 i 2 to pod obciążeniem takie terkotanie po srodku auta słyszalne przy otwartym oknie. Nie mogę znaleźć co to może być wiec pierwsza rzecz jaka mi przyszła do głowy to wymienic wał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat3451_1 Opublikowano Piątek o 21:01 Autor Udostępnij Opublikowano Piątek o 21:01 W wale są jeszcze trzy przeguby ale nie słyszałem żeby ktoś miał z tym problem, ale ja z niewieloma quattro miałem styczność. Też miałem problem z diagnozą. Niepotrzebnie wymieniłem łożyska na przednim mechanizmie różnicowym. Miałem też inny przypadek niewłaściwej diagnozy, 3 niezależne osoby uznały że słychać przedni lewy przegub. Po wymianie okazało się że to prawy. Dlatego zakupiłem i potwierdzałem diagnozy. 6 KANAŁÓW STETOSKOP DIAGNOSTYCZNY ELEKTRONICZNY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi