lukpie Opublikowano 7 Kwietnia Autor Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) Mam pytanie czy taki klucz bedzie dobry do tych amortyzatorow?ja rozumiem ze to chińszczyzna ale uzyje go moze dwa razy w zyciu wiec nie jest mi potrzebna kosmiczna technologia. Kosztuje grosze a wiec zadne ryzyko. pecyfikacja: Stan: 100% nowy Materiał: CR-V Długość gniazda: 100 mm Pełna długość: 270 mm Sześciokąt: 17 mm Gniazdo wewnętrzne: 6 mm * 8 mm Waga paczki: ok. 448g / 15,8oz Edytowane 7 Kwietnia przez lukpie
lukpie Opublikowano 7 Kwietnia Autor Opublikowano 7 Kwietnia W dniu 6.04.2024 o 08:39, Muskel1 napisał(a): Bez klucza też da radę, ale klucz to niewielki wydatek i jest bardzo pomocny. https://allegro.pl/oferta/klucz-nasadowy-amortyzatora-15035480383 a widzisz nie zobaczylem tej odpowiedzi:) ok to bede musial kupic bo po co sobie utrudniac zycie.
lukpie Opublikowano 7 Kwietnia Autor Opublikowano 7 Kwietnia a jeszcze mam takie pytanie bo ktos mi wspominal ze a4 ma duza przypadlosc do gromadzenia syfu w podszybiu tam gdzies pod zbiorniczkiem na plyn. To prawda?ze podobno tam gnije to wszystko i sa problemy z elektryka i zeby na wiosne po zimie najlepiej tam zajrzec. Zdemontować ten zbiornik i wyczyscic to z lisci itd.
Muskel1 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Podszybie należy regularnie kontrolować, czyścić i udrażniać odpływy.
swIP Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia W dniu 7.04.2024 o 16:10, lukpie napisał(a): ma duza przypadlosc do gromadzenia syfu w podszybiu Wejdź pod auto. Zajrzyj pod gródź na odwodnienie podszybia. Takie gumowe coś na środku. To jest za silnikiem na ścianie gordziowej. Weź jakiego kija i poruszaj żeby syf wypadł. Załóz okulary bo wpadnie Ci wszytsko do oczu i po sprawie.
lukpie Opublikowano 19 Maja Autor Opublikowano 19 Maja W dniu 4.04.2024 o 07:56, swIP napisał(a): Przerabiałem temat u siebie niedawno. 1. Możesz wymienić tuleje w wahaczu aluminiowym ale będą powodować skrzypienie 2. Możesz kupić nowy wahacz od Seata Exeo do audi już nie produkują. Sztuka kosztuje ok 1000 zł. (jak dobrze pamiętam) 3. Możesz kupić wahacz w dobrym stanie używany. Ja tak zrobiłem i ejstem zadowolony z używki. PS. jeśli masz tylko odbój do wymiane (w co wątpię) to musisz odkręcić 2 sruby na górze od tego mocowania górnego i jedną dolną śrubę. Dobra po wymianie tych odbojów skrzypienie ustalo:) takze na szcescie u mnie okazalo sie tylko to:) 1
Rekomendowane odpowiedzi