kamil2894 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia (edytowane) Witam. Wczoraj wymieniałem wtyczki co wchodzą do cewek. I prawdopodobnie doszło do jakiegos zwarcie (złączyły się dwa piny, bo ja głupi na podłączonym akumulatorze to robiłem) i nie chce mi samochód odpalić (kręci ale nie odpala). I pokazuje na vcd błąd : obwód obciążeniowy przekaźnika zasilającej ECM (j271) p0688-004 przerwa w obwodzie. z tego co rozumiem musiało dojść do uszkodzenia przekaźnika komputera. Pytanie moje brzmi: czy jest to przekaźnik przy komputerze oznaczony 219? Edytowane 19 Kwietnia przez kamil2894
kamil2894 Opublikowano 19 Kwietnia Autor Opublikowano 19 Kwietnia Bezpiecznik ten co jest przy kierowcy jest tylko jeden od komputera sprawdziłem jest całości teraz pytanie o ten przekaźnik czy to jest ten co znajduje się w tej puszce z komputerem?
Muskel1 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia W podszybiu kierowcy przy sterowniku silnika. Numer 3 na poniższym rysunku.
Rozwiązanie Muskel1 Opublikowano 19 Kwietnia Rozwiązanie Opublikowano 19 Kwietnia Sprawdź także bezpiecznik 29 w puszce bezpieczników.
Rekomendowane odpowiedzi