CZIKA1979 Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 Witam forumowiczów. Muszę wymienić amory w mojej niuni .Jednak nie wiem na jakie . We wlepce w bagażniku mam oznaczenie 1BE. jednak po poczytaniu na forum nie jestem pewien czy nie zostało zmienione przez poprzedniego właściciela. Oznaczenia na sprężynach są nastepujące: przód 1-kreska szara lub pomarańczowa i 3-kreski niebieskie. Tył 1- kropka biała lub szara i 1-kropka zielona.Wysokość furki od błotnika do ziemi to po 66 cm. Myślałem o założeniu kompletnego zawieszenia MTS Technic które obniża standardowe zawieszenie o 40mm. Nie wiem o ile u mnie obnizy? Czy mogę zakupić nowe zawieszenie 1BE i jaka firma to produkuje?Pomocy bo muszę na dniach wymienić a nie wiem na co . Chciałbym żeby było niżej o jakieś 20 mm niż dotychczas.
pre_pl Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 a według tego co wychodzi : http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6b7_oznaczenie_sprezyn_i_amortyzatorow-t66166.0.html ?
retroav Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Kolego w/w link tyczy się b6/b7 a pytanie jest o b5. Napewno 1BE ma kolor sprężyn z przodu 1 kropka zielona 1 kropka różowa , tyłu nie pamiętam.
CZIKA1979 Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Opublikowano 8 Maja 2009 więc mam coś namieszane . Zamówiłem już zestaw MTS Technik, więc zobaczymy jak na tym się będzie śmigało
Rekomendowane odpowiedzi