Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana tylnych sanek i dyfra w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wymieniam kompletne tylnie zawieszenie razem z sankami. Moje pytanie brzmi czy potrzebuje nowych śrub mocujących sanki, czy trzeba będzie ustawiać zbieżność? Wymieniam też dyfer ale w moim jest średnica flanszy 75.5 a dyfer ma flansze 100. Czy bez problemu będę mógł te flansze zamienić ?

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Siema.dzieki za info odnośnie pasujących dyfrow z przełożeniem 37/9 ,nie doradze Ci odnośnie zmiany flansz ,w sumie sam bede orientował sie w temacie bo mam most ETR którego nie sposób nigdzie dostać tak samo jego zamiennik HNQ ,dlatego bede kombinował coś z innymi dyframi 37/9.Odnośnie tylnych sanek ,moje stare śruby nadawały sie ponownie przy zmianie sanek,napewno warto jest zwrócić uwagę na tuleje głowne sanek ,w jakim są stanie ,ewentualnie wymienic na poliuretany MPBS,warto tez zwrócić uwage na stan wachaczy odpowiadajacych za zbieżność i pochył kół oraz warto zabezpieczyć te sanki przed rudą .Tak zbieżność zapewne trzeba bedzie ustawić od nowa.

Edytowane przez Adix84
Opublikowano

Zawieszenie wymienione tylnie zajęło mi to 5 godzin na kanale z pomocą drugiej osoby. Dyfer pasował idealnie, planszę na półosiach nie było problemu mogę mnie podmienić. Sprawdzałem czy odpowiedni jest przełożenie tak jak pisali także wszystko jest w porządku. Samochodem pojechałem już do roboty wszystko fajnie pracuje i nic nie cieknie samochód mam sprawny.