marhiw Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 Witam Jaka moze byc przyczyna ze czuc mi wewnatrz spaliny jak tylko sie zatrzyma samochód.Sprawdzałem na kanale tłumiki i rure pod spodem i nie ma dziur czy okopcen..i nie wiem.. Nie da sie czasem wytzrymac trzeba odsuwac szyby.. Poradzcie.. Znajomy mowi ze moze koncowy tlumik za krotki i cofa do auta ale nie wiem...
pawelc Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 A nie masz czasem gdzieś wycieku oleju? .. Może gdzieś kapie na wydech i się pali?.. Ale jak to za krótki wydech?.. .. Był zmieniany?
kred Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 sprawdz za kolektorem wydechowym. czesto podkapuje właśnie w tym miejscu i bardzo czuć. najlepiej podniesc maske i popatrzec czy nic sie lekko nie kopci
Waters Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Jak miałem pekniętą odmę to też było czuć spaliny.
alex181266 Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 sprawdź złącze elastyczne (plecionke) na wydechu, czy nie jest okopcone
marhiw Opublikowano 16 Maja 2009 Autor Opublikowano 16 Maja 2009 wydawało mi sie to moze z miejsca gdzie wchodzi bagnet oleju bo mam oberwany ten zółty plastik ale dzis uczczelniłem to gumowym wezem i dalej czuje.sprawdzałem niby plecionke ale czysta i w tej okolicy nie czulem zadnych przedmuchow.No chyba ze faktycznie kat jest zatkany...Jest to mozliwe?Auto ma 122 tys przebiegu ale kto wie ile ma naprawde.Sprowadzony z wloch to moze krecony i juz kat sie sypie.
Muskel1 Opublikowano 16 Maja 2009 Opublikowano 16 Maja 2009 A nie chodzi troszke glosniej? Ja stawiam na kolektor wydechowy( pekniecie, rysy) lub uszczelka pod nim wydmuchana. Przyjzyj sie temu dokladnie.
marhiw Opublikowano 16 Maja 2009 Autor Opublikowano 16 Maja 2009 chodzi glosniej ale jak zimny i go zapale.potem po zagrzaniu juz normalnie i cicho... Cholera co mu jest ..
Rekomendowane odpowiedzi