Diego1121 Opublikowano 14 Czerwca Autor Opublikowano 14 Czerwca (edytowane) Cześć. Czy ten sopran da radę tu wsadzić? Jeżeli tak to jak? Chyba, że tu nie występowały te głośniki? Edytowane 14 Czerwca przez Diego1121
Diego1121 Opublikowano 15 Czerwca Autor Opublikowano 15 Czerwca 15 godzin temu, Diego1121 napisał(a): Czy czujniki pdc są rozbieralne? Bo jeden uszkodzony muszę wymienić, i mam w innym kolorze. Idzie przełożyć sama obudowę jego czy cuś?
Muskel1 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca Nie są. Należy kupić nowy i to najlepiej ori z ASO, bo w sieci oferowanych jest bardzo dużo podróbek g...o wartych.
Diego1121 Opublikowano 16 Czerwca Autor Opublikowano 16 Czerwca Cześć ponownie. Pod silnikiem mam żółtą nie wpiętą kostkę, od czego ona może być?
Diego1121 Opublikowano 16 Czerwca Autor Opublikowano 16 Czerwca PDC oraz wsteczny zrobiony. Dziękuję ci bardzo Muskel1, jesteś mega gość. Bez ciebie nie zrobiłbym nic. Czy da się wyłączyć sprawdzenie żarówek wstecznego? Bo jedna żarówka była spalona, włożyłem ledowe niby z canbusem lecz i tak wywala błąd spalonej żarówki, lecz świecą normalnie.
Muskel1 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Super, że działa. Z tego co pamiętam nie da rady wyłączyć.
Diego1121 Opublikowano 16 Czerwca Autor Opublikowano 16 Czerwca To jeszcze został problem z nie odpuszczającym ręcznym oraz z nie działającym tempomatem.
adi1977 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca 5 minut temu, Muskel1 napisał(a): Myślę, że to wina kodowań ABS. Hej,pytanie z innej beczki czy czujnik egt spalin różniący się w odczycie temperatury pokojowej daje zawyzony wynik o 5,5 c ,może być problemem bo myślę że przy 700 stopniach może przekłamywać już o 80 c dobrze myślę?
Muskel1 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Musisz sprawdzić jak wielka jest różnica w porównaniu do innych czujników temperatury.
adi1977 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a): Musisz sprawdzić jak wielka jest różnica w porównaniu do innych czujników temperatury. No właśnie rano po nocy wszytkie wskazują 25 a ten 1 przed turbo 31 bo ja mam 4 w cnha .i zastanawiam się czy przy wyzszych temperaturach ta odchylka jest większa bo tak na logikę powinno być, jak myślisz?
Diego1121 Opublikowano 16 Czerwca Autor Opublikowano 16 Czerwca Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Myślę, że to wina kodowań ABS. Właśnie kodowania są dobre, tak mi się wydaje
Muskel1 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Mam na myśli kodowanie a nie adaptacje. To wielka różnica. Etykiety kodowań sterownika ABS, w szczególności bajtu 00, nie są opisane, i jeżeli tam posadzony jest gdzieś bit, że skrzynia jest automat, to właśnie może być problem, a myślę że tak jest, bo w sterowniku ABS masz zapisany błąd o brakującej komunikacji ze sterownikiem skrzyni biegów, więc z jakiegoś powodu sterownik ABS oczekuje na odpowiedź sterownika skrzyni biegów.
Diego1121 Opublikowano 16 Czerwca Autor Opublikowano 16 Czerwca 30 minut temu, Muskel1 napisał(a): Mam na myśli kodowanie a nie adaptacje. To wielka różnica. Etykiety kodowań sterownika ABS, w szczególności bajtu 00, nie są opisane, i jeżeli tam posadzony jest gdzieś bit, że skrzynia jest automat, to właśnie może być problem, a myślę że tak jest, bo w sterowniku ABS masz zapisany błąd o brakującej komunikacji ze sterownikiem skrzyni biegów, więc z jakiegoś powodu sterownik ABS oczekuje na odpowiedź sterownika skrzyni biegów. Jakiś pomysł jak to ogarnąć?
Muskel1 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Niestety zdobycie opisów etykiet baju 00 graniczy z cudem.
lucasek Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca 10 minut temu, Diego1121 napisał(a): Jakiś pomysł jak to ogarnąć? Znaleźć kodowanie sterownika ABS z samochodu który posiada: skrzynię MANUAL oraz silnik CAGA.
Muskel1 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca To nie wystarczy, bo musiałbyś mieć identyczne auto, z bliźniaczym wyposażeniem aby przejąć kodowanie 1 do 1.
lucasek Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca W dniu 9.06.2024 o 20:56, Diego1121 napisał(a): To samo niestety. Wpisywałeś "Security Access" przed kodowaniem?
Rekomendowane odpowiedzi