Andrzejgruz Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca Witam was, Tak jak w tytułe prawdopodobnie czeka mnie wymiana pompy paliwa (dowiem się o tym w ciagu kilku dni) ale już rozpoczalem robić rozeznanie w terenie. Jaka pompę montować, zamiennik np. Pierburg już praktycznie nie dostępny, ori kosztuje chore pieniądze, uzywka to jak się trafi, skv ? Magneti ? Metadoria? Może ktoś z was przerabiał ostatnio temat. Przeglądałem tematy na forum ale w sumie nic konkretnego nie znalazłem. Aktualnie auto ma 200 HP, ori wtryski i pompę ori.
przem8 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 5 godzin temu, Andrzejgruz napisał(a): Magneti ? Metadoria? W żadnym wypadku. 5 godzin temu, Andrzejgruz napisał(a): skv Wytrzymuje gwarancje, potrafi głośno pracować ale czego się spodziewac za 100zl
Andrzejgruz Opublikowano 12 Czerwca Autor Opublikowano 12 Czerwca Jest też wybór Walbro 255 lub delphi FG0978-12B1 no ale jest to cała z obudowa koszt ponad 250 zł
Andrzejgruz Opublikowano 12 Czerwca Autor Opublikowano 12 Czerwca Teraz, morelo napisał(a): Mam DW gdybyś chciał ogarnie ci 500hp a mógłbyś rozwinąć DW bo drugi raz już mi ktoś o tym pisze, ale aż takiej pompy raczej nie potrzebuje
morelo Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Pompa paliwa DeatschWerks DW65v 265lph VW and Audi USA-DW-9-655-1025 - FMIC FMIC.PL Pompa paliwa DW65v DeatschWerks (265lph), Audi, VW 1.8 Turbo AWD / Golf R32 V6 MK4/MK5 USA-DW-9-655-1025 Seria DW65v, pompa paliwowa wewnętrzna o przepływie 265 lph, zestaw montażowy do... Mam całą z koszem tylko zakładać i problem rozwiązany. Została mi jak robiłem Swap na Quatro
Andrzejgruz Opublikowano 12 Czerwca Autor Opublikowano 12 Czerwca Jak zakladales takie uniwersalne to dużo trzeba przerabiać w koszu? Wiem że w quattro są jakotako 2 zbiorniki
morelo Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca W ośce nie trzeba nic przerabiać a że ja montowałem Quattro z 2.0 TFSI to trzeba było w koszu w zbiorniku przerobić.
Andrzejgruz Opublikowano 12 Czerwca Autor Opublikowano 12 Czerwca Sprawdzę ile na listwie mam barów i zobaczę, bo zamontowałem ori filtr to głośno pracował i nw czy filtr uszkodzony czy pompa nie ma tych 4 bar
traczu_lca Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca Z tymi filtrami z regulatorem to często ludzie mają problemy, typu buczenie z filtra, głośna praca. Ja śmigam na DW200 (kit montażowy RX8 lub 370Z) - jest cicha, tylko ona jest węższa od oryginalnej i trzeba w koszu czymś ją ustabilizować (ja miałem uchwyt po wcześniejszej pompie Pierburga i pasowała idealnie). Do tego mam zwykły filtr i listwę z powrotem. Ta pompa DW200 nie ma zaworu zwrotnego, więc też mam dołożony na przewodzie, bo rano paliwo spływało z węży i auto odpalało za 2gim razem. Możesz pomyśleć o zrobieniu powrotu na listwie (listwa z powrotem i regulatorem 4 bary) i pozbyciu się oryginalnego filtra, wtedy filtr kosztuje 20-30 złotych. Ale to jak masz chęci rzeźbić.
Andrzejgruz Opublikowano 14 Czerwca Autor Opublikowano 14 Czerwca (edytowane) tyle jest ciśnienia na listwie, więc pompa jak najbardziej jeszcze sprawna jest i tylko będę zmieniać wtryski. niech się ktoś wypowie, jak zna sie wiecej na te temat Edytowane 14 Czerwca przez Andrzejgruz
Andrzejgruz Opublikowano 14 Czerwca Autor Opublikowano 14 Czerwca (edytowane) Podczas obciążenia (trójka i do odciny) wskazówka nie drgnęła, co ciekawe po zamontowaniu ori filtra, głośniej on pracuje Gdybym ewentualnie miał chęć wymiany pompy paliwa, wkład o numerach 7.02550.63.0 o średnicy 50 podejdzie do bfb, ośka? Edytowane 14 Czerwca przez Andrzejgruz
Andrzejgruz Opublikowano 18 Czerwca Autor Opublikowano 18 Czerwca Pompa o numerach 7.02550.63.0 zamontowana, pasuje. Wcześniej miałem Meat Dorie(poprzedni właściciel zamontował) teraz sprawdzę ciśnienie na listwie, oraz prawdopodobnie będę przerabiał listwe wtryskową, żeby pozbyć się tego zjebanego filtra paliwa. Potem edytuje post i napisze jakie ciśnienie jest
Rekomendowane odpowiedzi