Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Dystanse 10mm bez pierścienia centrującego. Będą biły?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, bardzo ciężko dostać dystanse 10mm z pierścieniem centrującym. Czy jak zastosuje dystanse 10mm bez pierścienia centrującego to koła będą biły podczas jazdy? Czy przy takich wąskich dystansach muszę dokupić dłuższe śruby, czy oryginalne audi wystarcza?

Gość gienio
Opublikowano

Witam, bardzo ciężko dostać dystanse 10mm z pierścieniem centrującym. Czy jak zastosuje dystanse 10mm bez pierścienia centrującego to koła będą biły podczas jazdy? Czy przy takich wąskich dystansach muszę dokupić dłuższe śruby, czy oryginalne audi wystarcza?

bez jakiego pierścienia ?? tego na którym jest osadzona felga? czy po prostu masz większy otwór i chcesz tam włożyć pierścienie centrujące zmieniające wielkość otworu ??

bo jak bez tego pierwszego to sobie odpuść, felga musi być na czymś osadzona , a tak by sie trzymała ino na śrubach i by mogła odpaść w skrajnym przypadku :gwizdanie: śruby na pewno muszą być dłuższe,

Opublikowano

bez tego na którym osadzona jest felga

Opublikowano

Nie da rady, felga musi się na czymś opierać, a same śruby tego podparcia nie dadzą, dlatego pierścień centrujący musi być.

Opublikowano

Nie jestem pewny ale wydaje mi się że kiedyś u znajomego widziałem założone dystanse bez pierścienia centrującego i felgi nie biły :mysli: Ale głowy nie dam sobie uciąć.

Opublikowano

Dystans powinien miec pierścień centrujący :gwizdanie:

Jeździłem na dystansach bez pierścienia i koła biły że po dosłownie 2 dniach wyrzuciłem te dystanse :gwizdanie:

Opublikowano

Cuber ale to byly dystanse 10mm ? Ja wiem ze do 10mm nie daje sie pierscieni bo to jest jak na moje niewykonalne. Tzn piasta bez zalozonego dystansu jest na pewno dluzasza niz 10 mm wiec jak nalozymy dystans 10mm to bedzie on dzialal jak podkladka pod srube, kawalek piasty nadal bedzie wystawal i spelnial funkcje "pierscienia centrujacego". Nie da sie nalozyc pierscienia centrujacego na piaste bo maja takie same srednice, no tak czy nie? Pierscien centrujacy w dystansie stosuje sie jako przedluzenie piasty.

Co do srub to maja byc dluzsze od ori o grubosc dystansu

Opublikowano

Były to 15 mm na przodzie :gwizdanie:

Kupiłem Je normalnie z pierścieniami centrującymi po tygodniowej jeździe coś było nei tak, ściagam koła i patrze ze pierscienie sie odrywają a wiec wywaliłem te pierscienie no a reszte opisałem wyżej :gwizdanie:

Opublikowano

Ja jeżdze z dystansami 10 mm bez pierścieni centrujących i nic nie bije :hi:

Opublikowano

Były to 15 mm na przodzie :gwizdanie:

Kupiłem Je normalnie z pierścieniami centrującymi po tygodniowej jeździe coś było nei tak, ściagam koła i patrze ze pierscienie sie odrywają a wiec wywaliłem te pierscienie no a reszte opisałem wyżej :gwizdanie:

no to nie ma sie co dziwic, ktos ci sprzedal plasteline.. przy 15mm ja tez mam pierscienie centrujace ale przy 10mm sie nie robi

Opublikowano

no właśnie dopiero wczoraj wymyśliłem dlaczego przy 10mm nie ma pierścienia :P bo przecież ten "bolec" na piaście jest dłuższy i tak jak ktoś wyżej napisał, dystans działa jak podkładka pod nakrętkę :P

Opublikowano

Ja jeżdze z dystansami 10 mm bez pierścieni centrujących i nic nie bije :hi:

Ten mój kumpel też miał 10 mm więc to by się zgadzało :wink4:

Opublikowano

u mnie miałem 10mm bez pierścienia i niestety biły,

Opublikowano

Mi przy 10mm bez pierscieni bily niemilosiernie, ale podobno po zastosowaniu pierscieni [doklada sie je do dystansow] efekt znika. Nie testowalem jednak...

slaweq, na pewno nie masz dokladanych pierscieni do tych dystansow?

Jak zalozylem, to nie dalo sie jechac powyzej 80km/h.

Opublikowano

Flyer można tak zrobić z tymi pierścieniami :wink4: Ten sam efekt jest jak felga ma większy otwór centrujący i wtedy się dokłada pierścień by to zniwelować.

Opublikowano

ten bolec na piaście ma długość około 2cm to jak zakładam dystans 1 cm to felga powinna jeszcze załapać :P poza tym nie ma możliwości dołożenia pierścienia skoro ten bolec jeszcze wystaje 1cm

Opublikowano

ten bolec na piaście ma długość około 2cm to jak zakładam dystans 1 cm to felga powinna jeszcze załapać :P

Zobaczysz, bedzie bic :tongue4: