Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z chip tuningiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pisze tego posta poniewaz nie moge sobie poradzic z chip tuningiem w mojej audi a4 b7 1.8t 163km bfb problem jest taki ze sam na wlasna reke probowalem wgrac pops and bangs oczywiscie nie udalo mi sie to poniewaz sprawdzalem czy dam rade korzystalem wtedy z mpps i programu ecm titanium nie udalo sie uwalilem sterownik kupilem nowy sterownik (uzywany) z tymi samymi oznaczeniami dalem do fachowca go zeby wykasowal immo zrobil to wszystko pieknie wsadzilem do auta trzeba bylo tylko jeszcze zmienic z automata na manual i tez wszystko ladnie juz chodzi problem pojawil sie ponownie kiedy pojechalem do goscia ktory zajmuje sie chip tuningiem juz od 7lat podpial kessa zgral mape przy pomocy winols zrobil popsy i przyszedl etap wgrywania do sterownika podczas wgrywania na samym jego poczatku wywalilo blad i nie chcialo sie wgrac probowalem odpalic samochod i tylko i wylacznie krecil lecz nie odpalal wylaczylem zaplon wyjalem kluczyk wlozylem kluczyk wlaczylem zaplon odpalil chodzil normalnie stwierdzilismy ze podejmiemy probe wgrania ponownie lecz poraz kolejny ta sama sytuacja ten gosc co mi to robil powiedzial ze pierwszy raz sie spotkal z taka sytuacja ze przewaznie jak sie nie wgrywalo to upierdzielal sie sterownik i krecily sie wentylatory a tu taka sytacja i moje pytanie brzmi czy wie ktos czego to moze byc wina? albo ktos tez tak mial?

Opublikowano

Zmień fachowca i problem zniknie.

Stary sterownik postawisz w boot mode i nie potrzebny był Ci ten nowy.

Załącz tutaj plik ori i plik ten co nie chce się wgrać to będzie można ocenić czy coś źle zrobione w pliku czy wina sprzętu.

Ponadto czy auto nie ma wpiętego LPG w OBD?

Opublikowano (edytowane)

nie mam ani modyfikowanego pliku ale mam plik ori ktory chcieliśmy wgrać jak nam sterownik siadł kupiłem go na jakiejś stronie za 120zł coś takiego 

to jest ten plik który kupiłem na V-Tuning stronie

a jak mogę sprawdzić czy ma wpięte lpg jak kupiłem to nie miało lpg to wątpię żeby ktoś wpinał w obd

jeszcze zastanawiałem się nad obcja bo kolega miał też taki problem w bmw i już myślał ze też uwalił sterownik a okazało się że jest jakieś zabezpieczenie i komputer silnika musi mieć napięcie 14v albo trochę więcej i może tu też w audi mam

Edytowane przez MateuszBuro
Opublikowano

kupiłem na V-Tuning stronie