Skocz do zawartości
IGNOROWANY

BRD wymiana turbo na 1749va

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam duży problem z audi 2.0 170km wymienilem tubine z orginalnej na 1749va hybryde powiem krotko jak jej zawieje 3 tys ciagnie 2,6tys podpiolem pod komputer doladowanie jest ok . Poczytałem posprawdzałem wezyki n75 jest ok map sensor i wgl.

Program jest zrobiony na 200km  nie wiem dlaczego ma tulko 388nm  arl w seri ma wiecej ale ok interesuje mnie dlaczego turbo nie laduje od 2 tysi albo nizej skoro przy 2 tys juz jest zadane 70mg paliwa a komputer pokazuje 40 

70 ma przy 3 tys. Dodam że poprzedni właściciel zmienił wtryski z siemensa na bosch z zmienionymi koncowkami na 240km do tego moim zdaniem sterownik od 140km bo dpf wywalony programowo jak w puszce jeszcze nie wiem czy jest czy nie egr wyłączony?

Gdzie szukać przyczyny?

A i czy odepnę przeplywke czy nie jedzie tak samo po.odpieciu słychać jak turbo napierdziela a samochód stoi w miejscu 

Opublikowano

Czy ktoś jest w stanie pomóc dlaczego to cholerne turbo rusza dopiero od 3tys a kopci jak pojebane czyli paliwo się leje. A nie wstaje z dołu. Co może blokować jego rozpędzenie.???

Opublikowano

myślę że 'hybryda' może być wskazówką