Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Oryginalny rejestrator jazdy Audi Q5 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,mam pytanie a mianowicie czy spotkał się ktoś z takim rejestratorkiem i ewentualnie go umie obsłużyć .Posiadam coś takiego w swoim ,auto dopiero przyprowadzone więc się go  ,,uczę " Włożyłem tam kartę ,128 ale wyświetla  komunikat  ,,NO SIGNAL" Sprzedający twierdził że wystarczy ściągnąć aplikację Roadcam,karta minimum 32 G i powinien działać .Może też problem leżeć po stronie nakładki , chińczyk android .Może ,coś ,ktoś słyszał -chętnie podjadę gdyby ktoś potrafił to coś wskrzesić do życia ? ,szkoda kleić dodatkowy skoro jest taki .Pozdrawiam

Rozwiązane przez Muskel1

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano

O jakim mowa? Audi UTR?

Opublikowano

To żaden oryginał tylko chińki rejestrator.

Opublikowano
  • Autor

Wiem , teraz wiem , czytałem opinie ,montują bo wygląda jak OEM , dlatego mnie to zgubiło , ale tak  jak pisałem skoro jest to mógłby działać ,gdyby ktoś z tego korzystał to proszę o info i ewentualną pomoc.Pozdrawiam.

Opublikowano

Potrzebujesz aplikację np. FitcamX i łączysz się z kamerą poprzez WiFi.

Mam taką kamerę u siebie.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
3 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Mam taką kamerę u siebie

Jak to się spisuje ?

Na tył też masz coś ciekawego ?

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Potrzebujesz aplikację np. FitcamX i łączysz się z kamerą poprzez WiFi.

Mam taką kamerę u siebie.

Dzięki ,zobaczę co tam wymodzę,myślę że rozmiar karty jej nie przeszkadza ,bawiłem się dzisiaj trochę w nocy w robocie ale z tego Roadcam nie rusza .Pozdrawiam

Opublikowano

Nie ruszy, bo musisz najpierrw połączyć telefon z kamerą. W tym celu musisz w połączeniach poprzez WiFi wyszukać nową sieć (Acsses Point kamery) i sparować urządzenia. Wymagane jest wprowadzenie hasła WiFi kamery. Nie znając hasła nie połączysz się z kamerą.

Opublikowano
  • Autor

Ano widzisz sieć jest od kamery tylko zastanawiam się czy net w aucie nie będzie do tego potrzebny ,jak zrobisz router z telefonu to wyłączy WIFI i tak w kółko , rejestrator sam w sobie włączony bo widać od dołu jakieś światełko ( pewnie w tunelu ?) Pomęczę trochę to może się uda .

Opublikowano

Nie robisz routera z telefonu i nie potrzebujesz sieci do tego. Kamera jest routerem i z nią się musisz połączyć wpisując hasło do wifi, którego jak mniemam nie masz/nie znasz.

Bez tego się nie połączysz.

Opublikowano
  • Autor

Hasło sprzedający podał , a w sumie dwa także trzeba zerknąć ,czytałem też żeby próbować łączenie bez karty bez karty -zobaczę czy coś to pomoże .

Opublikowano

Karta nie robi różnicy w połączeniu.

Opublikowano
  • Autor

Nic ,trzeba się poddać ,sieć jest widziana przez telefon ( w sumie 2) i ten sam komunikat - nie połączono z siecią ,hasło i to samo .Nie wiem , Niemiec bez zastanowienia podał kod 12345678 ,to raczej standart przy kamerach ,mam mio w drugim aucie i też jest taki ,nie sądzę żeby się bawił w zmienianie tego ,nie wiem o co kaman ?

Opublikowano

1. Próbowałeś połączyć się z kamerą innym telefonem?
  2. Można przywrócić ustawienia fabryczne w kamerce i wtedy próbować połączenia.

Opublikowano

Bez połączenia się z kamerką nic nie przywrócisz.

Bez hasła nie połączysz się z kamerką.

Opublikowano

Jeśli to kamera z tego linku:

https://a4-klub.pl/topic/500971-oryginalny-rejestrator-jazdy-audi-q5/#comment-5789242

to według informacji zawartych na stronie Aliexpress kamerę można przywrócić do ustawień fabrycznych bez wcześniejszego połączenia się z nią:

"Problem 8:
Co powinienem zrobić, jeśli zapomnę nazwę lub hasło Wi-Fi? Rozwiązanie: Naciśnij i przytrzymaj klawisz aparatu przez 20 sekund lub użyj spinacza, aby nacisnąć przycisk resetowania."

Opublikowano

Spróbuj hasło 88888888

Takie było u mnie fabrycznie.

Do każdej kamery dołączony jest kod na kartce. U mnie był taki.

Opublikowano
  • Autor

Zerknę ,dziękuje ,a może ???

telefony dwa także raczej nie po ich stronie problem

Opublikowano

Przywróć ustawienia fabryczne i wypróbuj hasło z ósemkami.