Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Strzelił pasek rozrządu w A4 B6 1.8T AVJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wczoraj miałem sytuację na trasie strzelił mi pasek.. i teraz się zastanawiam czy lepiej szukać innego silnika i z jakich oznaczeń by pasowało bez dużego grzebania ? Czy lepiej szukać cały goły słupek ? 

Opublikowano

Avj, bfb, bex. Słupek wyjdzie taniej niż remont starego ale niewiadomo co się trafi.. Te silniki mają ponad 20 lat i średnio 300tys nalotu także loteria.

Opublikowano
2 godziny temu, przem8 napisał(a):

Avj, bfb, bex. Słupek wyjdzie taniej niż remont starego ale niewiadomo co się trafi.. Te silniki mają ponad 20 lat i średnio 300tys nalotu także loteria.

Właśnie wiem o tym i teraz nie wiem co robić czy szukać nowego silnika czy ewentualnie słupek ? Remont nie wchodzi bo wiem że wyjdę ja tym źle.

Opublikowano

Witaj w klubie zerwanych pasków, ja też szukam czegoś na podmiankę. mi zerwało 2 tyg temu przed samym wyjazdem na urlop.

Opublikowano

Silnik na chodzie jeszcze w aucie, sprawdzisz jego sprężanie i stan ogólny. Jedyny sposób.

Opublikowano

przy jakie przelocie Ci go zerwalo?

ile lat mial?

Opublikowano

2002 rok rozrząd robiłem jak było 220 a przy 270 poszedł.. Narazie nic nie umiem znaleźć i już nie wiem co robic czy remont czy silnik kupować