TOMOB4B6 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Witam mam problem. Kupiłem dziś zwrotnice i był w nich już czujnik ABS, lecz nie zwróciłem uwagi, że mają różne wtyczki i nowy nie pasuje do wtyczki w aucie. Da się to przelutować bez wyjmowania czujnika?
P.Wiśnia Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Otwórz obudowę złącza i wypnij pin po pinie. Wyjmaki nie potrzebne, tam tylko na bok wystarczy zgiąć blaszkę.
Langista Opublikowano 14 Sierpnia Opublikowano 14 Sierpnia Tylko przełożenie całych pinów, w tamtym miejscu nie ma mowy o lutowaniu.
TOMOB4B6 Opublikowano 14 Sierpnia Autor Opublikowano 14 Sierpnia 3 godziny temu, Langista napisał(a): Tylko przełożenie całych pinów, w tamtym miejscu nie ma mowy o lutowaniu. Dla czego nie można przelutowac ? Po drugie ciężko rozebrac te wtyczki ?
P.Wiśnia Opublikowano 14 Sierpnia Opublikowano 14 Sierpnia Luty mogą pękać. Wtyczkę łatwo się rozbiera.
Alduric Opublikowano 14 Sierpnia Opublikowano 14 Sierpnia Bo nie wytrzymają te luty warunków atmosferycznych, a rozebranie wtyczek to 30 sekund.
Rekomendowane odpowiedzi