szymek11.01 Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września Witam, wszystkich. Borykam się z sporadycznym nie wstawianiem turbo. Auto przeszło wymianę wadliwej pompy oleju na klasyczną, pompowtryski zostały oddane do regeneracji (błąd na 2 cylindrze), turbina z luzem osiowym oddana do regeneracji. Wszystko złożone do kupy po odpaleniu i kilkunastu km strzelił wąż elastyczny od turbo, rozerwało go i auto wpadło w tryb awaryjny ( wymiana na nowy). Znów po kilkunastu km pojawiło się sporadyczne nie wstawanie turbiny. Przykład: drugi bieg, gaz w podłogę między 2-3k obrotów turbo nie wstaje, za autem czarny dym. Po odjęciu gazu lub wrzuceniu wyższego biegu turbo ładuje i idzie. Brak wpadania w tryb awaryjny oraz żadnych błędów w vcds. Do posta dołączam linki do logów, może ktoś jest w stanie coś w nich dostrzec, ja się na nich kompletnie nie znam. Jeśli brakuje jakiegoś bloku logów proszę pisać, zrobię go. Log #860717 LOG.TUNEZILLA.COM Log #860715 LOG.TUNEZILLA.COM Log #860711 LOG.TUNEZILLA.COM
Tomnik Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września Grupy 003 i 011 logujemy razem w jednym teście/próbie drogowej. Po krótkiej analizie - sprawdź odcinek turbina-kolektor ssący, przewody, intercoolery na okoliczność ich nieszczelności (połączenia, rozerwania).
szymek11.01 Opublikowano 7 Września Autor Opublikowano 7 Września Sprawdziłem wizualnie węże ale nic nie dostrzegłem, dlatego dziś zamówiłem zadymiarke żeby sprawdzić cały układ pod względem nieszczelności, wolę dym puścić niż powietrze z kompresora tam pchać. Ale powtórzyłem dziś logi, 003,010,011 zrobiłem razem podczas jazdy (udało się ten symptom zapisać). Link do próby gdzie problem udało się zaobserwować, w połowie testu zabrałem na chwilę gaz i turbo wstało. Log #860899 LOG.TUNEZILLA.COM Link do dwóch następnych prób gdzie ten problem nie wystąpił (003,010,011). Log #860902 LOG.TUNEZILLA.COM Log #860903 LOG.TUNEZILLA.COM
Rekomendowane odpowiedzi